ŽELATÍNA - VINÁRSKE ZARIADENIA - SPRACOVANIE OVOCIA A ZELENINY

Prejsť na obsah

ŽELATÍNA

16 PRÍPRAVKY
Vážený klient,
pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!

Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia

Siha Gelatine jemnozrná je vysoko čistá, jemnozrná potravinárska želatína na krášlenie nápojov. Je obzvlášť vhodná na ošetrenie hroznového muštu a vína, a tiež ovocných štiav. Má vysoký kladný náboj, ktorý intenzívne reaguje s negatívne nabitými nápojovými koloidy, napr. s trieslovinami a zvyškami pektínu, spoločne s nimi sa usadzuje.
Špecifické výhody siha Gelatine jemnozrnná:
- Vysoká kladná adsorpčnú schopnosť voči negatívne nabitým trieslovinám a zbytkom pektínu
- Dobrá rozpustnosť pri 45 - 55°C.
- Prirodzená bielkovina vo vysoko čistej potravinárskej kvalite s vysokou schopnosťou gélovatenia.

Použitie:
Siha Gelatine jemnozrnú je nutné pred použitím rozpustiť. Rozpúšťanie vykonajte v malom množstve vody, tým zabránite vyzrážanie želatíny a zachováte jej plný krášliaci účinok. Z dôvodu jej veľkej schopnosti gélovatenia a vysokej hodnoty Bloom rozpustite a spracujte túto želatínu vždy za tepla.
K zisteniu presnejšie potreby siha Gelatine urobte predbežné pokusy v mierke 100 ml. Aby ste určili presnú hodnotu pre prax, udržujte vzorku počas celého predbežného pokusu na rovnakej teplote, aká bude pri aplikácii v praxi.

Ako orientačné hodnoty pre krášlenie slúžia tieto údaje:
Účel použitia aplikačné množstvo g / hl
Krášlenie rmutu:
zdravé hrozno 5 - 10g
čiastočne zhnité hrozno 10 - 20g
silne zhnité hrozno, z hrozna prejdeného mrazom 10 - 30g
Krášlenie vína na odstránenie trieslovín 2 - 10g
Krášlenie muštu, hroznového koncentrátu 5 - 20g
Krášlenie ovocného muštu 5 - 20g

Príprava a prevedenie krášlenia:
Najlepší účinok želatíny docielite, keď ju necháte najskôr 15 - 30 minút napučať v 5-násobnom množstve studenej vody. Siha Gelatine jemnozrnná vpravujte do vody tak, aby bola zo všetkých strán zmáčaná a nedochádzalo k tvorbe hrudiek. Po napúčaní za intenzívneho miešania rozpustíme želatínu ohrievaním alebo pridaním horúcej vody. Teplota roztoku by mala predstavovať 45 - 55°C.
Takto vyrobený roztok možno priamo používať ku krášlenie. Spracovanie musí prebiehať za tepla, pretože pri ochladení pod 35°C dôjde ku gélovatenia.
Pri krášlení muštu, šťavy alebo vína vhodným miešadlom spracovanú tekutinu pred pridaním želatíny uveďte do intenzívneho pohybu. Následne pomaly pridávajte rozpustenú teplú želatínu, aby ste docielili rovnomerného rozloženia. Potom miešajte ďalej po dobu 5 - 10 minút.
Pri správnom dávkovaní sa odpad z krášlenia väčšinou usadí počas jedného dňa.

Vlastnosti výrobku:
Siha Gelatine jemnozrná je čistá potravinárska želatína s vysokou schopnosťou gélovatenia. Získava sa šetrnou hydrolýzou kolagénu (proteínu z kosti a kože). Chemickými a termickými vplyvmi dôjde k rozloženiu pôvodne komplikovanej vláknitej štruktúry na jednoduchšie niťovité koloidy. Tie sa šetrne sušia a rozomelú. Správne zvolené Bloomove číslo 80 - 100 Bloom zaručuje dobrú schopnosť vyzrážania trieslovín a intenzívnu tvorbu vločiek pri krášlení siha Gelatine jemnozrnou je prírodná bielkovina fyziologicky úplne nezávadná a pri hodnotách pH muštu, vína alebo ovocnej šťavy má kladný náboj. Preto intenzívne reaguje s negatívne nabitými koloidy vyskytujúcimi sa v nápoji, napr. s trieslovinami alebo zvyškami pektínu ale rovako s pridaným negatívne nabitým
flokulačním činidlom, napr. s kyselinou kremičitou, bentonitom a tanínom. Siha Gelatine jemnozrná sa pri správnej číriacej kombinácii opäť úplne vyzráža.

Bezpečnosť:
Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii nie sú známe žiadne negatívne účinky. Ďalšie údaje o bezpečnosti - pozri bezpečnostné údaje EÚ, ktoré vám na požiadanie zašleme.

Skladovanie:
Siha Gelatine jemnozrná sa vyrába, balí a skladuje až do doby expedície s najväčšou starostlivosťou. Ako prírodné bielkovina je to vysoko účinný adsorpčný prostriedok, ktorý pri nesprávnom skladovaní môže prijímať cudzie zápachy. Preto ju skladujte vždy v dobre uzavretom obale na chladnom, pachovo neutrálnom, suchom a dobre vetranom mieste.

Druhy balenia:
Siha Gelatine jemnozrná sa dodáva v týchto druhoch balenia:
1 kg polyetylénové vrecko
12 x 1 kg polyetylénové vrecko v kartóne
25 kg v polyetylénovopapierovom vreci
Číslo colného sadzobníka: 3503 00 10

Testovacia akosť:
U siha Gelatiny jemnozrnej sa počas procesu výroby stále rovnomerne kontroluje vysoká kvalita výrobku. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak i potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho. Želatína zodpovedá kritériám čistoty Medzinárodného kódexu vinárskych prostriedkov a predpisom nemeckej vinárskej vyhlášky.
Gelatine Begerow - jemnozrná 1 kg
Želatína 09.11.23
Na dopyt.
17,40 €(DPH vrátane)
Vložiť
Gelatine Begerow - jemnozrná 100g
Želatína 09.11.23
Na dopyt.
SIHA Gelatine jemnozrnná je vysoko čistá, jemnozrnná potravinárska želatína na krášlenie nápojov. Je obzvlášť vhodná na ošetrenie hroznového muštu a vína a tiež ovocných štiav. Má vysoký kladný náboj, ktorý intenzívne reaguje s negatívne nabitými nápojovými koloidmi, napr. s trieslovinami a zvyškami pektínu, a spoločne s nimi sa usadzuje.

Špecifické výhody SIHA Gelatine jemnozrnná:
- Vysoká kladná adsorpčná schopnosť voči negatívne nabitým trieslovinám a zvyškom pektínu
- Dobrá rozpustnosť pri 45 – 55 °C.
- Prirodzená bielkovina s vysoko čistou potravinárskou kvalitou s vysokou schopnosťou gelovatenia.

Použitie:
SIHA Gelatine jemnozrnná je nutné pred použitím rozpustiť. Rozpúšťanie vykonajte v malom množstve vody. Tým zabránite vyzrážaniu želatíny a zachováte jej plný krášlicí účinok. Z dôvodu jej veľkej schopnosti gelovatenia a vysokej hodnoty Bloom rozpustite a spracujte túto želatínu vždy za tepla.
Na zistenie presnejšej potreby SIHA Gelatine jemnozrnná vykonajte predbežné pokusy v mierke 100 ml. Aby ste určili presnú hodnotu pre prax, udržujte vzorku počas celého predbežného pokusu na rovnakej teplote, aká bude pri aplikácii v praxi. Ako orientačné hodnoty pre krášlenie slúžia tieto údaje:

Účel použitia/Aplikačné množstvo g/hl
Krášlenie rmutu zo:
zdravého hrozna / 5 – 10
čiastočne zhnitého hrozna / 10 – 20
silne zhnitého hrozna, z hrozna, ktoré prešlo mrazom / 10 – 30
Krášlenie vína na odstránenie trieslovín / 2 – 10
Krášlenie muštu, hroznového koncentrátu / 5 – 20
Krášlenie ovocného muštu / 5 – 20

Príprava a prevedenie krášlenia:
Najlepší účinok želatíny docielite, keď ju necháte najskôr 15 – 30 minút napučať v 5-násobnom množstve studenej vody. SIHA Gelatine jemnozrnná vpravujte do vody tak, aby bola zo všetkých strán zmáčaná a nedochádzalo k tvorbe hrudiek. Po napučaní za intenzívneho miešania rozpustite želatínu ohrievaním alebo pridaním horúcej vody. Teplota roztoku by mala byť 45 – 55 °C.

Takto vyrobený roztok je možné priamo používať na krášlenie. Spracovanie musí prebiehať za tepla, pretože pri ochladení pod 35 °C dôjde ku gelovateniu.
Pri krášlení muštu, šťavy alebo vína uveďte vhodným miešadlom spracovanú tekutinu pred pridaním želatíny do intenzívneho pohybu. Následne pomaly pridávajte rozpúšťanú teplú želatínu, aby ste docielili rovnomerné rozloženie. Potom miešajte ďalej po dobu 5 – 10 minút.
Pri správnom dávkovaní sa odpad z krášlenia väčšinou usadí počas jedného dňa.

Vlastnosti výrobku:
SIHA Gelatine jemnozrnná je čistá potravinárska želatína s vysokou schopnosťou gelovatenia. Získa sa tak ako všetky druhy želatíny šetrnou hydrolýzou kolagénu (proteínu z kosti a kože). Chemickými a termickými vplyvmi dôjde k rozloženiu pôvodne komplikovanej vláknitej štruktúry na jednoduchšie niťovité koloidy. Tie sa šetrne sušia a rozomelú. Správne zvolené Bloomovo číslo 80 – 100 Bloom zaručuje dobrú schopnosť vyzrážania trieslovín a intenzívnu tvorbu vločiek pri krášlení SIHA Gelatine jemnozrnná je prírodná bielkovina a fyziologicky úplne nezávadná a pri hodnotách pH muštu, vína alebo ovocnej šťavy má kladný. Preto intenzívne reaguje s negatívne nabitými koloidmi vyskytujúcimi sa v nápoji, napr. s trieslovinami alebo zvyškami pektínu, ale aj s pridaným negatívne nabitým
flokulačným činidlom, napr. s kyselinou kremičitou, bentonitom a tanínom. SIHA Gelatine jemnozrnná sa pri správne čeriacej kombinácii opäť úplne vyzráža.

Bezpečnosť:
Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii nie sú známe žiadne negatívne účinky.
Ďalšie údaje o bezpečnosti viď bezpečnostný list EU, ktorý Vám na požiadanie radi zašleme.

Skladovanie:
SIHA Gelatine jemnozrnná sa vyrába, balí a skladuje až do doby expedície s najväčšou starostlivosťou. Ako prírodná bielkovina je to vysoko účinný adsorpčný prostriedok, ktorý pri nesprávnom skladovaní môže prijímať cudzie zápachy. Preto ju skladujte vždy v dobre uzavretom obale na chladnom, pachovo neutrálnom, suchom a dobre vetranom mieste.

Druhy balenia:
SIHA Gelatine jemnozrnná má číslo tovaru 97.102 a dodáva sa v týchto druhoch balení:
1 kg polyetylénový sáčok
12 x 1 kg polyetylénový sáčok v kartóne
25 kg v polyetylénovo-papierovom vreci
Číslo colného sadzobníka: 3503 00 10

Overovaná akosť:
Pri SIHA Gelatine jemnozrnná sa počas procesu výroby stále kontroluje rovnomerne vysoká akosť výrobku. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak aj potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho. Želatína zodpovedá kritériám čistoty Medzinárodného kódexu vinárskych prostriedkov a predpisom nemeckej vinárskej vyhlášky.
2,70 €(DPH vrátane)
Vložiť
GELATINE DE RUSSIE SUP. 1kg
Želatína 09.11.23
100% čistá živočíšna želatína určená na ošetrenie rmutu, muštov a mladých vín. Redukuje rušivé polyfenoly a katechíny. Skoré odstránenie týchto rušivých substancií, ktoré sú v nadbytku, zaistí čisté tóny mladých vín. Rozsiahle a nákladné opatrenia na ošetrenie vín neskoršími korektúrami trieslovín sa môžu takto obísť.

Dávkovanie: Ošetrenie muštov a mladých vín 10 – 50ml/hl

Príprava: Želtinu môžete aplikovať priamo do celého objemu za stáleho miešania. Aplikujte priamo a bez rozriedenia do rmutu resp. do muštu. Teplota produktu by mala byť pri použití minimálne 15 °C.

Skladovanie: Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste. Dôkladne uzavrite otvorené balenie.
9,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
GELATINE DE RUSSIE SUP. 250g
Želatína 09.11.23
100% čistá živočíšna želatína určená na ošetrenie rmutu, muštov a mladých vín. Redukuje rušivé polyfenoly a katechíny. Skoré odstránenie týchto rušivých substancií, ktoré sú v nadbytku, zaistí čisté tóny mladých vín. Rozsiahle a nákladné opatrenia na ošetrenie vín neskoršími korektúrami trieslovín sa môžu takto obísť.

Dávkovanie: Ošetrenie muštov a mladých vín 10 – 50ml/hl

Príprava: Želtinu môžete aplikovať priamo do celého objemu za stáleho miešania. Aplikujte priamo a bez rozriedenia do rmutu resp. do muštu. Teplota produktu by mala byť pri použití minimálne 15 °C.

Skladovanie: Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste. Dôkladne uzavrite otvorené balenie.
3,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
GELATINE SPECIALE VINS FINS BD 1,05kg
Želatína 09.11.23
100% čistá živočíšna želatína určená na čírenie mladých vín. Vďaka svojim nábojom dokáže z vína ostraniť nežiaduce horké tóny a zlepšuje organoleptické vlastnosti vín (zaoblenie arómu a plnosť vín). Učínok je poznať v rozmedzí 48-72 hodín.
Dávkovanie:
Ošetrenie bieleho vína 20-50 ml/hl (v kombinácii s Blankasit super-kremyčitá kyselina)
Ošetrenie červeného vína 60-100 ml/hl (v kombinácii s Blankasit super-kremičitá kyselina)
Príprava: Želtinu môžete aplikovať priamo do celého objemu za stáleho miešania. Aplikuje sa priamo a bez rozriedenia do rmutu resp. do muštu. Teplota produktu by mala byť pri použití minimálne 15 °C.
Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
8,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
GELATINE SPECIALE VINS FINS BD 250g
Želatína 09.11.23
2,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
GELATINE SPECIALE VINS FINS BD 5,25kg
Želatína 09.11.23
34,15 €(DPH vrátane)
Vložiť
GELATINE SPECIALE VINS FINS JER 21kg
Želatína 09.11.23
113,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
Mostgelatine ERBSLÖH 1kg
Želatína 09.11.23
14,90 €(DPH vrátane)
Vložiť
Mostgelatine ERBSLÖH 250g
Želatína 09.11.23
ERBSLÖH MOSTGELATÍNA je želatínovo-kazeínatový derivát na ošetrenie rmutu a muštu. Spôsobuje redukciu všetkých polyfenolov, predovšetkým rušivých katechínov. Vzhľadom na to, že je kvapalný, umožňuje bezproblémovú a jednoduchú aplikáciu aj v čase spracovateľskej špičky. Vďaka jeho špeciálnemu zloženiu umožňuje už v prvých fázach spracovania vysokoefektívne a včasné ošetrenie rmutu a muštu, s ktorým je spojená ochrana proti neskoršej vysokej farebnosti vína.
Použitie ERBSLÖH MOSTGELATÍNY je ideálne vo všetkých prípadoch, najmä tam, kde je v procese technológie nevyhnutná dlhšia doba státia rmutu, čo znamená zvýšené riziko extrakcie polyfenolov. Preparát je povolený na základe súčasne platných predpisov a nariadení SRN. Kvalita a čistota je pravidelne kontrolovaná odborným laboratóriom ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je zaručená certifikátom podľa ISO 9001.
Použitie ERBSLÖH MOSTGELATÍNY je účinné všade tam, kde chceme zamedziť zvýšenej extrakcii polyfenolov a katechínov. Včasné odstránenie týchto vo väčšine prípadov rušivých substancií zabezpečí čisté mladé víno. Tým sa odstránia problémy s korekciou polyfenolov vo víne. Použitím ERBSLÖH MOSTGELATÍNY sa dosiahne súčasne aj predčírenie muštu. Dávkuje sa buď do čerstvo vylisovanej šťavy, alebo ešte lepšie do rmutu. Popri číriacom efekte sa pri ošetrení muštu vytvára aj kompaktný sediment.
Účinok:
Najjednoduchším a najlacnejším spôsobom odstránenia polyfenolov je pridanie želatíny do rmutu alebo do muštu. Tieto problémy však bežne kvapalné želatíny riešia len v obmedzenej miere. Na druhej strane je pri jesennom zhone pri spracovaní hrozna používanie želatíny rozpustnej za tepla prakticky nerealizovateľné. To platí predovšetkým za chladného počasia. ERBSLÖH MOSTGELATINA však všetky tieto rôzne požiadavky spĺňa. Skladá sa z veľmi kvalitnej kvapalnej želatíny a kazeinátu. O kazeináte je známe, že odstraňuje hlavne trpké látky typu katechínov. Tým sa redukuje nielen celý obsah polyfenolov, ale aj špecifické katechíny, ktoré by potom spôsobovali problémy v hotovom víne. Popri priaznivom senzorickom zlepšení vlastností muštu je veľkou výhodou aj prirodzené odkalenie muštu, pričom sa vytvára kompaktnejší sediment.
Použitie:
ERBSLÖH MOSTGELATINA sa používa buď do rmutu (pri mletí), alebo priamo do muštu, najlepšie pred odkalením resp. pred odstredením tak, aby sa čo najviac využila jej číriaca schopnosť. Podľa teploty resp. podľa zaťaženia trieslovinami sa želatína usadí v priebehu 2–3 hodín. Odporúčané dávkovanie je 50–200 ml/100 kg rmutu, resp. 100 l muštu. Dôležité je dokonalé premiešanie preparátu v celom objeme ošetrovanej látky.
Skladovanie:
Skladovať v chlade, otvorené balenie tesne uzavrieť a čo najrýchlejšie spotrebovať. Pred použitím premiešať.
3,55 €(DPH vrátane)
Vložiť
Prevádzkovateľ stránok: MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, 92601 Sereď, IČO: 46273956, DIČ: 202 330 32 93, IČ DPH: SK 202 330 32 93
Výpis z obchodného registra Okresného súdu v Trnave, Sro vložka č.: 27822, MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, Sereď, 92601, zapísané: 15.05.2011, zoznam výpisov: AD-4868/2011, č. ObU-GA-OZP-2011/04180-2, č. živ. registra: 220-27849
Návrat na obsah