JMF BAKTÉRIE - VINÁRSKE ZARIADENIA - SPRACOVANIE OVOCIA A ZELENINY

Prejsť na obsah

JMF BAKTÉRIE

16 PRÍPRAVKY
Vážený klient,
pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!

Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia

Baktérie sú pri výrobe vína veľmi prospešným produktom. Optimálna malolaktická fermentácia vedie k prevencii vád, uchováva vo víne ovocnosť a zároveň pomáha znižovať náklady. Pri správnej malolaktickej aktivite majú vína lepší aromatický profil a obsahujú menej voľných kyselín.
OENO 1 - DOSE DE 2,5hl
Baktérie 25.10.23
Na dopyt!
Ono 1 je kmeň baktérií Onococcus oni, ktorý bol vybraný pre svoju odolnosť voči ťažkým podmienkam. Možno ho použiť na priamu inokuláciu s krátkym rehydratačným krokom. Produkuje nízke prchavé kyseliny, žiadne biogénne amíny a zabraňuje rozvoju Brettanomyces a ďalších nežiaducich mikroorganizmov. Môže byť tiež použitý na sekvenčné očkovanie po ukončení alkoholového kvasenia.

Dávkovanie: 1 g/hl

Možná doprava iba expresom!
20,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENO 1 - DOSE DE 25hl
Baktérie 25.10.23
Na dopyt!
Ono 1 je kmeň baktérií Onococcus oni, ktorý bol vybraný pre svoju odolnosť voči ťažkým podmienkam. Možno ho použiť na priamu inokuláciu s krátkym rehydratačným krokom. Produkuje nízke prchavé kyseliny, žiadne biogénne amíny a zabraňuje rozvoju Brettanomyces a ďalších nežiaducich mikroorganizmov. Môže byť tiež použitý na sekvenčné očkovanie po ukončení alkoholového kvasenia.

Dávkovanie: 1 g/hl

Možná doprava iba expresom!
82,30 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENO 1 - DOSE DE 100g
Baktérie 25.10.23
Na dopyt!
303,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENO 1 - DOSE DE 250hl
Baktérie 25.10.23
Na dopyt!
603,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
BACTERIE XTREM - 25hl
Baktérie 25.10.23
Na dopyt!
Na zabezpečenie jablčno-mliečnej fermentácie vybrala spoločnosť Lamothe-Abiet baktériu XTREM, kmeň Oenococcus oeni, ktorý je zvlášť prispôsobený obtiažnym podmienkam s nízkym pH alebo vysokým obsahom alkoholu.
Môže sa použiť k priamemu posypaniu a umožňuje rýchly štart a postup jablčno-mliečnej fermentácie, čím blokuje rozvoj Brettanomyces a zachováva aromatickú čistotu.
Balenie: 12,5 g pre 25 hl
91,30 €(DPH vrátane)
Vložiť
Viniflora OENOS 250l BEGEROW
Baktérie 25.10.23
Na dopyt!
VINIFLORA® OENOS je nový, vysoko aktívny prípravok z Oenococcus oeni určený na biologické
odbúravanie kyseliny pri výrobe vína. Jedinečný technologický štandard umožňuje rýchlo a spoľahlivo začať biologické odbúravanie kyseliny priamym naočkovaním a ponúka preto ideálne predpoklady pre
jeho úplnú a spoľahlivú kontrolu. Aplikácia prípravku poskytuje zaoblenejšie, harmonickejšie vína o
najvyššej stabilite; nekalkulovateľné riziká spontánneho odbúravania kyseliny sa spoľahlivo vylučujú.

Špecifické výhody VINIFLORA® OENOS:
- najvyššia vitalita a rozvoj aktivity vo víne, preto ho možno používať priamo ako sušený výrobok (bez reaktivizácie) univerzálne použitie pre červené a biele odrody
- spoľahlivo zabráni spontánnemu, chybnému odbúravaniu kyseliny.
- prináša harmonickejšie vína o najvyššej biologickej stabilite.

Použitie a dávkovanie:
VINIFLORA® OENOS sa dodáva vo vrecúškach na 25 hl alebo 250 hl vína. Použité množstvo nesmie byť menšie ako odporúčaná dávka. Menšia dávka zvýhodňuje bakteriálnu spontánnu flóru a ohrozuje odbúravanie kyseliny jablčnej.
VINIFLORA® OENOS sa vsype ako sušený výrobok priamo do vína bezprostredne po dokončení alkoholického kvasenia. Je potrebné zamiešať bez vnášania kyslíka alebo dať do pohybu anaeróbnym prečerpaním.
Nádoba by mala počas biologického odbúravania kyseliny zostať pokiaľ možno plná až po uzáver.

Vlastnosti výrobku:
VINIFLORA® OENOS je vysoko čistý koncentrát z buniek Oenococcus oeni (kmeň DSM 7008) sušených vymrazovaním. Počet buniek je špecifikovaný na viac ako 500 miliárd kolónií vytvárajúcich jednotiek na gram.
VINIFLORA® OENOS bol selektovaný z viac ako 850 kmeňov baktérií kyseliny mliečnej podľa všetkých relevantných enologických kritérií (organoleptická čistota vín, vysoká tolerancia voči alkoholu, SO2 a nízkej hodnote pH, bez tvorby nežiaducich produktov látkovej výmeny).
Zvláštny význam mala tiež schopnosť rozvíjať ako sušený výrobok látkovú výmenu skoro po naočkovaní. Týmito vynikajúcimi vlastnosťami a svojou neporovnateľnou úspornosťou pri použití spĺňa VINIFLORA® OENOS požiadavky vinárskej pivničnej praxe z každého hľadiska.

Dôležité pokyny:
Balenie VINIFLORA® OENOS smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave výrobok nie je možné skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú.
Preto tiež v žiadnom prípade nedeľte obsah balenia na použitie v niekoľkých malých nádobách, pretože pobytom na vzduchu sa bunky baktérií môžu zbytočne poškodiť.
Ideálna pracovná teplota je 17 – 25 °C. Mladé víno na odbúravanie by malo byť nesírené (voľné SO2 max. 10 mg/l, celkové SO2 maximálne 30 mg/l). Zistite preto pred použitím VINIFLORA® OENOS, koľko SO2 je vo víne. Obsah alkoholu nesmie byť vyšší ako 14 % obj., hodnota pH nesmie byť pod 3,1.

Obzvlášť dôležité je, že uvedené faktory sa vzájomne zosilňujú, pôsobia teda synergeticky. Ak dosiahlo víno takmer hranicu dvoch alebo viacerých faktorov, môže to biologické odbúravanie kyseliny spomaliť alebo dokonca znemožniť.
Na druhej strane môže kultúra tolerovať aj extrémnu hodnotu niektorej brzdiacej látky, pokiaľ je víno inak
výhodné pre biologické odbúravanie kyseliny.

Obvykle začína biologické odbúravanie kyseliny 2 – 3 dni po naočkovaní prípravkom VINIFLORA®
OENOS a dokončí sa - podľa vonkajších podmienok - asi po 1-4 týždňoch.
Pretože VINIFLORA® OENOS odbúrava citrát cez diacetyl na nepoznateľné konečné produkty, je možné
prípravok používať aj na cielenú harmonizáciu. Toto odbúravanie prebieha aj živými kvasinkami. Ak nemá byť
docielená diacetylová nóta, pridajte VINIFLORA® OENOS ešte pred 1. stáčaním a vykonajte sírenie mladého vína až po dosiahnutí požadovanej hodnoty diacetylu.

Bezpečnosť:
Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii VINIFLORA® OENOS nie sú známe žiadne negatívne účinky. Pretože VINIFLORA® OENOS je možné ľahko zamiešať, neprináša jeho použitie žiadne zdravotné riziko.

Skladovanie:
VINIFLORA® OENOS sa dodáva v balení z plyno a vodotesnej viacvrstvovej hliníkovej fólie. Dlhodobé
skladovanie musí prebiehať pri –18 °C (hlboké chladenie).
Za týchto podmienok zaručujeme plnú aktivitu najmenej 24 mesiacov. Pri +20 °C zostáva aktivita zachovaná najmenej po dobu 6 mesiacov. VINIFLORA® OENOS uchovajte za uvedených podmienok až do doby použitia.
Prispôsobenie teplote vína nie je nutné. Teploty > 30 °C poškodzujú baktérie, a preto sa im bezpodmienečne vyvarujte!

Overovaná akosť:
VINIFLORA® OENOS zodpovedá všetkým príslušným zákonným predpisom o výrobe vína a jeho rovnomerne vysoká akosť sa kontroluje pravidelne počas výrobného procesu. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak aj potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho.
17,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
Viniflora OENOS 2500l BEGEROW
Baktérie 25.10.23
Na dopyt!
VINIFLORA® OENOS je nový, vysoko aktívny prípravok z Oenococcus oeni určený na biologické
odbúravanie kyseliny pri výrobe vína. Jedinečný technologický štandard umožňuje rýchlo a spoľahlivo začať biologické odbúravanie kyseliny priamym naočkovaním a ponúka preto ideálne predpoklady pre
jeho úplnú a spoľahlivú kontrolu. Aplikácia prípravku poskytuje zaoblenejšie, harmonickejšie vína o
najvyššej stabilite; nekalkulovateľné riziká spontánneho odbúravania kyseliny sa spoľahlivo vylučujú.

Špecifické výhody VINIFLORA® OENOS:
- najvyššia vitalita a rozvoj aktivity vo víne, preto ho možno používať priamo ako sušený výrobok (bez reaktivizácie) univerzálne použitie pre červené a biele odrody
- spoľahlivo zabráni spontánnemu, chybnému odbúravaniu kyseliny.
- prináša harmonickejšie vína o najvyššej biologickej stabilite.

Použitie a dávkovanie:
VINIFLORA® OENOS sa dodáva vo vrecúškach na 25 hl alebo 250 hl vína. Použité množstvo nesmie byť menšie ako odporúčaná dávka. Menšia dávka zvýhodňuje bakteriálnu spontánnu flóru a ohrozuje odbúravanie kyseliny jablčnej.
VINIFLORA® OENOS sa vsype ako sušený výrobok priamo do vína bezprostredne po dokončení alkoholického kvasenia. Je potrebné zamiešať bez vnášania kyslíka alebo dať do pohybu anaeróbnym prečerpaním.
Nádoba by mala počas biologického odbúravania kyseliny zostať pokiaľ možno plná až po uzáver.

Vlastnosti výrobku:
VINIFLORA® OENOS je vysoko čistý koncentrát z buniek Oenococcus oeni (kmeň DSM 7008) sušených vymrazovaním. Počet buniek je špecifikovaný na viac ako 500 miliárd kolónií vytvárajúcich jednotiek na gram.
VINIFLORA® OENOS bol selektovaný z viac ako 850 kmeňov baktérií kyseliny mliečnej podľa všetkých relevantných enologických kritérií (organoleptická čistota vín, vysoká tolerancia voči alkoholu, SO2 a nízkej hodnote pH, bez tvorby nežiaducich produktov látkovej výmeny).
Zvláštny význam mala tiež schopnosť rozvíjať ako sušený výrobok látkovú výmenu skoro po naočkovaní. Týmito vynikajúcimi vlastnosťami a svojou neporovnateľnou úspornosťou pri použití spĺňa VINIFLORA® OENOS požiadavky vinárskej pivničnej praxe z každého hľadiska.

Dôležité pokyny:
Balenie VINIFLORA® OENOS smiete otvoriť až bezprostredne pred použitím. V otvorenom stave výrobok nie je možné skladovať, vzdušný kyslík a vlhkosť ho rýchlo inaktivujú.
Preto tiež v žiadnom prípade nedeľte obsah balenia na použitie v niekoľkých malých nádobách, pretože pobytom na vzduchu sa bunky baktérií môžu zbytočne poškodiť.
Ideálna pracovná teplota je 17 – 25 °C. Mladé víno na odbúravanie by malo byť nesírené (voľné SO2 max. 10 mg/l, celkové SO2 maximálne 30 mg/l). Zistite preto pred použitím VINIFLORA® OENOS, koľko SO2 je vo víne. Obsah alkoholu nesmie byť vyšší ako 14 % obj., hodnota pH nesmie byť pod 3,1.

Obzvlášť dôležité je, že uvedené faktory sa vzájomne zosilňujú, pôsobia teda synergeticky. Ak dosiahlo víno takmer hranicu dvoch alebo viacerých faktorov, môže to biologické odbúravanie kyseliny spomaliť alebo dokonca znemožniť.
Na druhej strane môže kultúra tolerovať aj extrémnu hodnotu niektorej brzdiacej látky, pokiaľ je víno inak
výhodné pre biologické odbúravanie kyseliny.

Obvykle začína biologické odbúravanie kyseliny 2 – 3 dni po naočkovaní prípravkom VINIFLORA®
OENOS a dokončí sa - podľa vonkajších podmienok - asi po 1-4 týždňoch.
Pretože VINIFLORA® OENOS odbúrava citrát cez diacetyl na nepoznateľné konečné produkty, je možné
prípravok používať aj na cielenú harmonizáciu. Toto odbúravanie prebieha aj živými kvasinkami. Ak nemá byť
docielená diacetylová nóta, pridajte VINIFLORA® OENOS ešte pred 1. stáčaním a vykonajte sírenie mladého vína až po dosiahnutí požadovanej hodnoty diacetylu.

Bezpečnosť:
Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii VINIFLORA® OENOS nie sú známe žiadne negatívne účinky. Pretože VINIFLORA® OENOS je možné ľahko zamiešať, neprináša jeho použitie žiadne zdravotné riziko.

Skladovanie:
VINIFLORA® OENOS sa dodáva v balení z plyno a vodotesnej viacvrstvovej hliníkovej fólie. Dlhodobé
skladovanie musí prebiehať pri –18 °C (hlboké chladenie).
Za týchto podmienok zaručujeme plnú aktivitu najmenej 24 mesiacov. Pri +20 °C zostáva aktivita zachovaná najmenej po dobu 6 mesiacov. VINIFLORA® OENOS uchovajte za uvedených podmienok až do doby použitia.
Prispôsobenie teplote vína nie je nutné. Teploty > 30 °C poškodzujú baktérie, a preto sa im bezpodmienečne vyvarujte!

Overovaná akosť:
VINIFLORA® OENOS zodpovedá všetkým príslušným zákonným predpisom o výrobe vína a jeho rovnomerne vysoká akosť sa kontroluje pravidelne počas výrobného procesu. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak aj potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho.
102,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
Prevádzkovateľ stránok: MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, 92601 Sereď, IČO: 46273956, DIČ: 202 330 32 93, IČ DPH: SK 202 330 32 93
Výpis z obchodného registra Okresného súdu v Trnave, Sro vložka č.: 27822, MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, Sereď, 92601, zapísané: 15.05.2011, zoznam výpisov: AD-4868/2011, č. ObU-GA-OZP-2011/04180-2, č. živ. registra: 220-27849
Návrat na obsah