OENOSTIM
15 VÝŽIVA
Vážený klient,
pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!
Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia
OENOSTIM P 100g
Výživa 24.10.23
5,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOSTIM P 1kg
Výživa 24.10.23
35,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOSTIM P 5kg
Výživa 24.10.23
163,80 €(DPH vrátane)
Vložiť
Výživa novej generácie ponúka vysoký obsah rastových faktorov (vitamínov a minerálov) a faktorov prežitia (steroly a mastné kyseliny). Používa sa na samom začiatku rehydratáciE kvasiniek vodou. Oenostim prináša viac životaschopných buniek a odďaľuje umieranie kvasiniek počas alkoholového kvasenia. Vďaka aktívnym suchým kvasinkám výrazne zvyšuje odolnosť voči etanolu, zabraňuje nadmernej produkcii prchavých kyselín a zlepšuje produkciu arómy.
Dávkovanie: 30g/hl
Príprava:
Rozpustite celkové množstvo Oenostimu potrebné pre fermentáciu v 20-násobku vody s teplotou 25-35°C. Dobre premiešajte a potom pridajte aktívne kvasinky. Postupujte podľa návodu na rehydratáciu aktívnych suchých kvasiniek.
Vinárska charakteristika:
Steroly a nesaturované mastné kyseliny hrajú veľmi významnú úlohu, pomáhajú udržiavať štrukturálnu a funkčnú integritu bunkovej membrány. V špecifických vinárskych podmienkach (nedostatok kyslíka či slabá zakalenosť) majú kvasinky týchto látok nedostatok a sú náchylnejšie na nepriaznivé podmienky prostredia (osmotický tlak, zvýšená hladina alkoholu, extrémne teploty, inhibítory, atď.)
V nepriaznivých podmienkach produkujú kvasinky viac nežiadúcich látok (prchavé kyseliny, voľné siričito zapáchajúce zlúčeniny, mastné kyseliny so strednou dĺžkou reťazca, inhibítory baktérií mliečneho kvasenia) a menej látok žiadúcich (hlavne arómu).
Naviac sa zvyšuje nebezpečenstvo spomalenie či úplného zastavenia fermentácie. Toto nepriaznivé prostredie predstavuje nebezpečenstvo kontaminácie muštu zárodky kvasiniek rodu Brettanomyce.
Prípravok Oenostim redukuje riziko kontaminácie a zaisťuje čistý a rýchly koniec fermentácie. Podporuje tiež rast baktérií mliečneho kvasenia.