OENOSTIM - VINÁRSKE ZARIADENIA - SPRACOVANIE OVOCIA A ZELENINY

Prejsť na obsah

OENOSTIM

15 VÝŽIVA
Vážený klient,
pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!

Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia

OENOSTIM P 100g
Výživa 24.10.23
5,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOSTIM P 1kg
Výživa 24.10.23
35,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOSTIM P 5kg
Výživa 24.10.23
163,80 €(DPH vrátane)
Vložiť
Výživa novej generácie ponúka vysoký obsah rastových faktorov (vitamínov a minerálov) a faktorov prežitia (steroly a mastné kyseliny). Používa sa na samom začiatku rehydratáciE kvasiniek vodou. Oenostim prináša viac životaschopných buniek a odďaľuje umieranie kvasiniek počas alkoholového kvasenia. Vďaka aktívnym suchým kvasinkám výrazne zvyšuje odolnosť voči etanolu, zabraňuje nadmernej produkcii prchavých kyselín a zlepšuje produkciu arómy.

Dávkovanie: 30g/hl

Príprava:
Rozpustite celkové množstvo Oenostimu potrebné pre fermentáciu v 20-násobku vody s teplotou 25-35°C. Dobre premiešajte a potom pridajte aktívne kvasinky. Postupujte podľa návodu na rehydratáciu aktívnych suchých kvasiniek.

Vinárska charakteristika:
Steroly a nesaturované mastné kyseliny hrajú veľmi významnú úlohu, pomáhajú udržiavať štrukturálnu a funkčnú integritu bunkovej membrány. V špecifických vinárskych podmienkach (nedostatok kyslíka či slabá zakalenosť) majú kvasinky týchto látok nedostatok a sú náchylnejšie na nepriaznivé podmienky prostredia (osmotický tlak, zvýšená hladina alkoholu, extrémne teploty, inhibítory, atď.)
V nepriaznivých podmienkach produkujú kvasinky viac nežiadúcich látok (prchavé kyseliny, voľné siričito zapáchajúce zlúčeniny, mastné kyseliny so strednou dĺžkou reťazca, inhibítory baktérií mliečneho kvasenia) a menej látok žiadúcich (hlavne arómu).

Naviac sa zvyšuje nebezpečenstvo spomalenie či úplného zastavenia fermentácie. Toto nepriaznivé prostredie predstavuje nebezpečenstvo kontaminácie muštu zárodky kvasiniek rodu Brettanomyce.
Prípravok Oenostim redukuje riziko kontaminácie a zaisťuje čistý a rýchly koniec fermentácie. Podporuje tiež rast baktérií mliečneho kvasenia.
Prevádzkovateľ stránok: MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, 92601 Sereď, IČO: 46273956, DIČ: 202 330 32 93, IČ DPH: SK 202 330 32 93
Výpis z obchodného registra Okresného súdu v Trnave, Sro vložka č.: 27822, MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, Sereď, 92601, zapísané: 15.05.2011, zoznam výpisov: AD-4868/2011, č. ObU-GA-OZP-2011/04180-2, č. živ. registra: 220-27849
Návrat na obsah