ENZÝMY - VINÁRSKE ZARIADENIA - SPRACOVANIE OVOCIA A ZELENINY

Prejsť na obsah

ENZÝMY

16 PRÍPRAVKY
Vážený klient,
pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!

Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia

Vinozym FCE G je vhodný ako na maceráciu, tak aj k číreniu hroznového muštu. Tento vysoko čistý enzým je efektívna cesta, ako získať maximum z vášho bieleho hrozna a vyrobiť víno s lepším celkovým chuťovým profilom. Zvyšuje schopnosť výlisnosti bez poškodenia bobule, zvyšuje extrakciu aromatických prekurzorov a zlepšuje čírenie muštu.

Dávkovanie:
2-4 g/100kg. U malých alebo nevyzretých bobúľ sa dávka zvyšuje na 4-5g/100 kg.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby so rmutom, do mlynčeka alebo do lisu.

Výhody:
Rýchle a ekonomické uvoľnenie arómy. Vďaka Vinozymu FCE G ušetríte čas a peniaze. Prípravok podporuje uvoľňovanie prekurzorov arómy, čo dodá muštu ovocnú arómu a umožňuje znížiť čas pelikulárnej macerácie až o 30%.

Možnosť intenzívnejšieho lisovanie, bez toho aby došlo k poškodeniu hrozna.
Vinozym FCE G zvýši až o 30% rýchlosť uvoľňovania šťavy počas lisovania. Účinnosť lisovania bude vyššia pri nižšom tlaku a nedôjde tak k ničeniu šupky strapca.

Vyššie zisky vďaka zlepšeniu výnosnosti.
Zlepšite svoje výsledky a tým aj svoj zisk s prípravkom Vinoflow FCE G. Pri jeho použití zvýšite výťažnosť samotoku o 10 až 20%. Tento enzým tiež zvyšuje výťažnosť šťavy, keďže redukuje objem pevných častíc až o 50%.

Vinozym FCE G zaistí väčší objem muštu pri rôznom tlaku lisovania a tiež počas samotoku.
Prostredie pri vykonávaní testu: 25 - 35 ton hrozna, mechanicky zozbierané Vinozym FCE G 3g na 100 kg, čas lisovania - 2 hodiny

Vinozym FCE G znižuje množstvo pevných častíc v mušte až o 50%, tým zvýši váš profit.
Enzým Vinozym Vintage FCE zlepšujúce extrakciu farby, chute a vône vo vysoko kvalitných červených vínach. Ide o vysoko čistý enzým určený pre maceráciu modrých odrôd. Vinozym Vintage FCE zvyšuje extrakciu jemného tanínu obsiahnutého v šupkách. Vďaka tomu vytvára plné vína a celkovo zlepšuje chuťový profil.

Dávkovanie:
3-4 g/100 kg hrozna. Dávka by sa mala zvýšiť na 4-5 g/100 kg u malých bobúľ alebo v prípade suchého roka a nižšej zrelosti.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby so rmutom, do mlynčeka alebo do lisu.

Výhody:
Vinozym Vintage FCE, uľahčuje extrakciu farby a zlepšuje jej stabilitu až o 20%. Navyše tento enzým chráni farbu vášho vína aj po fermentácii a zrenia.

Zlepšuje celkový aromatický profil vína
Vďaka Vinozymu Vintage FCE vyrobíte víno s väčším telom a s lepšími organoleptickými vlastnosťami. Tento enzým zvyšuje mieru extrakcie tanínov až o 15% bez toho, aby sa vo víne začali objavovať zvieravé tóny, uvoľní totiž zo šupky iba príjemné taníny a polysacharidy. Zlepší teda celkový aromatický profil vína.

Zlepšuje výťažnosť vína
Zvýšte produkciu vína (zo samotoku) na konci alkoholového kvasenia o 5 až 10% vďaka Vinozymu Vintage FCE a znížte až o 30% dobu macerácie. Týmto znížite nutnosť mechanických zásahov a obmedzíte predfermentačnú maceráciu za studena.

Dodá ovocnejšiu arómu
Tento enzymatický prípravok stimuluje uvoľňovanie prekurzorov arómy zo šupky hrozna a umožňuje tak produkciu červených vín s ovocnnejšou arómou.

Vinozym Vintage FCE má pozitívny efekt na uvoľňovanie farby a polyfenolov do vína. Vplyv sa líši z roka na rok a podľa odrody hrozna. Víno ošetrené enzýmom je stabilnejšie.

NOVOCLAIR SPEED - BTE 100g
Enzýmy 26.10.23
Rýchlejšie čírenie pri ťažkých muštoch. Novoclair Speed ​​urýchli čírenie ťažkých muštov s nízkym pH a vysokým obsahom pektínov. Tento vysoko čistý enzým znižuje podiel hrubých kalov a zároveň zaisťuje ovocný a svieži chuťový profil muštu.

Dávkovanie:
1 - 2 g/hl

Použitie:
Prípravok rozpustite a dokonale rozmiešajte v 10-násobku vody alebo muštu. Pre maximálny účinok je nutné enzým dôkladne vmiešať do muštu.

Výhody použitia Novoclair Speed:
Rýchlejšie odkaľovanie muštu.
Novoclair Speed ​​zaručuje rýchle odkalovanie muštu bohatého na pektín a so zvýšenou turbiditou. Odkaľovanie je s použitím prípravku až o 60% účinnejšie. Novoclair Speed ​​nemá negatívny vplyv na arómu vína.

Bohatšie a ovocnejšie víno.
Novoclair Speed ​​znižuje energetické náklady a náklady na manipuláciu vďaka podpore rýchlej sedimentácie a zlepšeniu mechanických operácií ako odstreďovanie a filtrácia.

Vyšší zisk.
Novoclair Speed ​​redukuje takmer o 50% objem pevných častíc v mušte, čím zvýši výťažnosť šťavy a tým zlepší vaše výsledky a následný zisk.

Väčšia stabilita arómy.
Obmedzuje uvoľňovanie prekurzorov prchavých fenolov, čo zlepší stabilitu arómy. Predchádza uvoľňovaniu odrodových aróm. Víno vyrobené pomocou Novoclair Speed ​​je svieže s ovocnými tónmi.
27,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
NOVOCLAIR SPEED - BTE 10g
Enzýmy 26.10.23
Rýchlejšie čírenie pri ťažkých muštoch. Novoclair Speed ​​urýchli čírenie ťažkých muštov s nízkym pH a vysokým obsahom pektínov. Tento vysoko čistý enzým znižuje podiel hrubých kalov a zároveň zaisťuje ovocný a svieži chuťový profil muštu.

Dávkovanie:
1 - 2 g/hl

Použitie:
Prípravok rozpustite a dokonale rozmiešajte v 10-násobku vody alebo muštu. Pre maximálny účinok je nutné enzým dôkladne vmiešať do muštu.

Výhody použitia Novoclair Speed:
Rýchlejšie odkaľovanie muštu.
Novoclair Speed ​​zaručuje rýchle odkalovanie muštu bohatého na pektín a so zvýšenou turbiditou. Odkaľovanie je s použitím prípravku až o 60% účinnejšie. Novoclair Speed ​​nemá negatívny vplyv na arómu vína.

Bohatšie a ovocnejšie víno.
Novoclair Speed ​​znižuje energetické náklady a náklady na manipuláciu vďaka podpore rýchlej sedimentácie a zlepšeniu mechanických operácií ako odstreďovanie a filtrácia.

Vyšší zisk.
Novoclair Speed ​​redukuje takmer o 50% objem pevných častíc v mušte, čím zvýši výťažnosť šťavy a tým zlepší vaše výsledky a následný zisk.

Väčšia stabilita arómy.
Obmedzuje uvoľňovanie prekurzorov prchavých fenolov, čo zlepší stabilitu arómy. Predchádza uvoľňovaniu odrodových aróm. Víno vyrobené pomocou Novoclair Speed ​​je svieže s ovocnými tónmi.
3,65 €(DPH vrátane)
Vložiť
NOVOCLAIR SPEED - BTE 250g
Enzýmy 26.10.23
Rýchlejšie čírenie pri ťažkých muštoch. Novoclair Speed ​​urýchli čírenie ťažkých muštov s nízkym pH a vysokým obsahom pektínov. Tento vysoko čistý enzým znižuje podiel hrubých kalov a zároveň zaisťuje ovocný a svieži chuťový profil muštu.

Dávkovanie:
1 - 2 g/hl

Použitie:
Prípravok rozpustite a dokonale rozmiešajte v 10-násobku vody alebo muštu. Pre maximálny účinok je nutné enzým dôkladne vmiešať do muštu.

Výhody použitia Novoclair Speed:
Rýchlejšie odkaľovanie muštu.
Novoclair Speed ​​zaručuje rýchle odkalovanie muštu bohatého na pektín a so zvýšenou turbiditou. Odkaľovanie je s použitím prípravku až o 60% účinnejšie. Novoclair Speed ​​nemá negatívny vplyv na arómu vína.

Bohatšie a ovocnejšie víno.
Novoclair Speed ​​znižuje energetické náklady a náklady na manipuláciu vďaka podpore rýchlej sedimentácie a zlepšeniu mechanických operácií ako odstreďovanie a filtrácia.

Vyšší zisk.
Novoclair Speed ​​redukuje takmer o 50% objem pevných častíc v mušte, čím zvýši výťažnosť šťavy a tým zlepší vaše výsledky a následný zisk.

Väčšia stabilita arómy.
Obmedzuje uvoľňovanie prekurzorov prchavých fenolov, čo zlepší stabilitu arómy. Predchádza uvoľňovaniu odrodových aróm. Víno vyrobené pomocou Novoclair Speed ​​je svieže s ovocnými tónmi.
65,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOZYM FW - BTE 100g
Enzýmy 26.10.23
OENOZYM® FW je enzymatický prípravok, ktorý sa významne podieľa na odkaľovaní bielych a ružových vín. Navyše zhodnotí ich aromatický potenciál uvoľňovaním odrodovej arómy.

Vinárska charakteristika:
Terpény a C13-norisoprenoidy sú zlúčeniny v hrozne, ktoré uvoľňujú do vína odrodovú arómu. Tieto látky sa vo víne vyskytujú iba vo forme prekurzorov - glykosilov viazaných na cukor, ktoré nie sú aromatické. Preto, aby sa uvoľnila ich vôňa, treba väzby na cukor prerušiť.

OENOZYM® FW obsahuje aktívne glykozidásy, ktoré umožňujú túto väzbu na cukor prerušiť a uvoľniť tak aromatické látky, ktoré zvýšia aromatický profil vína.
Prípravok je vhodný predovšetkým pre vína odrôd bohatých na terpény. (Muscat, Gewürztraminer, Riesling, etc.)
OENOZYM® FW môže byť použitý u všetkých odrôd hrozna, pretože uvoľňuje ß-damascénone, čo je exhaustor ovocitosť vína.
OENOZYM® FW obsahuje pektinázu, ktorá sa podieľa na odkaľovaní vín.

Použitie:
Príprava a uchovávanie: podľa inštrukcií na obale výrobku alebo v technickej brožúre.

Dávkovanie:
Suché vína: 3 až 6 g/hl
Sladké vína: 6 g/hl

Odporúčanie:
Po použití je vhodné víno degustovať každý týždeň. Akonáhle je dosiahnutá výsledná intenzita arómy, ukončite aktivitu enzýmu pridaním 10g/hl bentonitu (napríklad prípravok Bentosol Protect).
28,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOZYM FW 10g
Enzýmy 26.10.23
OENOZYM® FW je enzymatický prípravok, ktorý sa významne podieľa na odkaľovaní bielych a ružových vín. Navyše zhodnotí ich aromatický potenciál uvoľňovaním odrodovej arómy.

Vinárska charakteristika:
Terpény a C13-norisoprenoidy sú zlúčeniny v hrozne, ktoré uvoľňujú do vína odrodovú arómu. Tieto látky sa vo víne vyskytujú iba vo forme prekurzorov - glykosilov viazaných na cukor, ktoré nie sú aromatické. Preto, aby sa uvoľnila ich vôňa, treba väzby na cukor prerušiť.

OENOZYM® FW obsahuje aktívne glykozidásy, ktoré umožňujú túto väzbu na cukor prerušiť a uvoľniť tak aromatické látky, ktoré zvýšia aromatický profil vína.
Prípravok je vhodný predovšetkým pre vína odrôd bohatých na terpény. (Muscat, Gewürztraminer, Riesling, etc.)
OENOZYM® FW môže byť použitý u všetkých odrôd hrozna, pretože uvoľňuje ß-damascénone, čo je exhaustor ovocitosť vína.
OENOZYM® FW obsahuje pektinázu, ktorá sa podieľa na odkaľovaní vín.

Použitie:
Príprava a uchovávanie: podľa inštrukcií na obale výrobku alebo v technickej brožúre.

Dávkovanie:
Suché vína: 3 až 6 g/hl
Sladké vína: 6 g/hl

Odporúčanie:
Po použití je vhodné víno degustovať každý týždeň. Akonáhle je dosiahnutá výsledná intenzita arómy, ukončite aktivitu enzýmu pridaním 10g/hl bentonitu (napríklad prípravok Bentosol Protect).
4,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOZYM RED EXPRESSION BIDON 1kg
Enzýmy 26.10.23
279,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOZYM THIOLS BIDON 1kg
Enzýmy 26.10.23
Oenozym® TH je tekutý pektolytický enzymatický prípravok z Aspergillus niger (huba), bohatý na sekundárne aktivity uvoľňovania tiolov. Používa sa počas alkoholovej fermentácie, kedy zvyšuje uvoľňovanie tiolových aromatických prekurzorov, ako je 4MSP (krušpán, buxus) a 3SH (citrusové plody), a tým nepriamo zvyšuje zmenu kvasinkami do A-3SH (tropické ovocie).
Oenozym® TH pridaný počas dozrievania alebo niekoľko týždňov pred fľašovaním pomôže uvoľniť tiolové prekurzory (4MSP a 3SH), ktoré sa už nachádzajú vo víne (ktoré, ak sú v prekurzore spojené s cysteínom alebo glutatiónom, považujeme za neoxidovateľné zlúčeniny). Premena kvasiniek na A3SH nie je v tomto prípade možná.
Oenozym® TH pomáha zvýšiť tiolovú aromatickú intenzitu vín, aby predĺžila životnosť jeho arómy.
Oenozym® TH je možné tiež pridávať do vín tesne pred fľašovaním, čím znižuje riziko strát oxidáciou

Dávkovanie: 4-6 ml/hl
253,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
OENOZYM THIOLS BIDON 250g
Enzýmy 26.10.23
Oenozym® TH je tekutý pektolytický enzymatický prípravok z Aspergillus niger (huba), bohatý na sekundárne aktivity uvoľňovania tiolov. Používa sa počas alkoholovej fermentácie, kedy zvyšuje uvoľňovanie tiolových aromatických prekurzorov, ako je 4MSP (krušpán, buxus) a 3SH (citrusové plody), a tým nepriamo zvyšuje zmenu kvasinkami do A-3SH (tropické ovocie).
Oenozym® TH pridaný počas dozrievania alebo niekoľko týždňov pred fľašovaním pomôže uvoľniť tiolové prekurzory (4MSP a 3SH), ktoré sa už nachádzajú vo víne (ktoré, ak sú v prekurzore spojené s cysteínom alebo glutatiónom, považujeme za neoxidovateľné zlúčeniny). Premena kvasiniek na A3SH nie je v tomto prípade možná.
Oenozym® TH pomáha zvýšiť tiolovú aromatickú intenzitu vín, aby predĺžila životnosť jeho arómy.
Oenozym® TH je možné tiež pridávať do vín tesne pred fľašovaním, čím znižuje riziko strát oxidáciou

Dávkovanie: 4-6 ml/hl
75,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOTASTE PRO - BTE 10g
Enzýmy 26.10.23
2,90 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOTASTE PRO - BTE 250g
Enzýmy 26.10.23
Urýchli zrenie vína a zvýši jeho kvalitu. Urýchlite zrenie červených či bielych vín a podčiarknite ich arómu s VinoTaste Pro. Tento enzým od spoločnosti Novozyme zvýrazní guľatosť vína vďaka svojim špecifickým vlastnostiam a tiež zlepší odkaľovanie mladých vín.

Výhody:
Zrýchľuje odkaľovanie a zrenie vína po alkoholovom kvasení
1. Zaistite vášmu mladému vínu rýchle odkaľovanie s VinoTaste Pro a to hneď po alkoholovom kvasení. Doba odkaľovania sa skráti vďaka hydrolýze polysacharidov.
2. VinoTaste Pro znižuje dobu zrenia vína takmer o 20% pritom navyše stabilizuje farbu vína a zlepšuje jeho kvalitu. Enzým neobsahuje cinamyl esterázy (FCE).

Zlepšuje celkový aromatický profil vína
Rozšírte aromatický profil vína a podčiarknite jeho guľatosť s enzýmom Vino Taste Pro. Tento enzým zlepšuje prirodzenú schopnosť filtrácie vína až o 200% a znižuje počas filtrácie nutnosť použitia mechanickej sily, ktorá môže uškodiť aromatickému profilu vína. Technické parametre:
VinoTaste Pro sa pridáva do vína na konci alkoholového kvasenia alebo po stáčaní pri červených vínach. U bielych vín sa prípravok aplikuje na začiatku zrenia sur lies.

Pri bielych vínach zrejúcich v nerezových tankoch je VinoTaste Pro pridávaný pri stáčaní a pred malolaktickou fermentáciou. Pri zrení v drevených sudoch je VinoTaste pre pridávaný na konci fermentácie tesne pod povrch.
Pri bielych a ružových vínach zrejúcich sur lies fines je VinoTaste Pro pridávaný do suda na konci alkoholového kvasenia.
Doba pôsobenia:
Enzým je aktívny od pridania do vína.

Dávkovanie:
6 g/hl pre biele a ružové vína
10 g/hl pre červené vína z dôvodu zvýšeného obsahu polyfenolov

Teplota:
VinoTaste Pro je aktívny medzi 5 a 60 °C. Včasné pridanie do mladého vína zvyšuje účinnosť enzýmu.

pH:
VinoTaste Pro je aktívny pri akomkoľvek pH vína (pH 2,9 - 4,0).
50,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOZYM FCE - BTE 100g
Enzýmy 26.10.23
Vinozym FCE G je vhodný pre maceráciu, tak aj na čírenie hroznového muštu. Tento vysoko čistý enzým je efektívna cesta, ako získať maximum z vášho bieleho hrozna a vyrobiť vína s lepším celkovým chuťovým profilom. Zvyšuje schopnosť výlisnosti bez poškodenia bobule, zvyšuje extrakciu aromatických prekurzorov a zlepšuje čírenie muštu.

Dávkovanie:
2-4 g/100 kg. U malých alebo nevyzretých bobúľ sa dávka zvyšuje na 4-5 g/100 kg.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby s rmutom, mlynčeka alebo lisu.

Výhody:
Rýchle a ekonomické uvoľnenie arómy
Vďaka Vinozymu FCE G ušetríte čas a peniaze. Prípravok podporuje uvoľňovanie prekurzorov arómy, čo dodá muštu ovocnú arómu a umožňuje znížiť čas pelikulárnej macerácie až o 30 %.

Možnosť intenzívnejšieho lisovania bez toho, aby došlo k poškodeniu hrozna
Vinozým FCE G zvýši až o 30% rýchlosť uvoľňovania šťavy počas lisovania. Účinnosť lisovania bude vyššia pri nižšom tlaku a nedôjde tak k poničeniu šupky hrozna.

Vyššie zisky vďaka zlepšeniu výnosnosti
Zlepšite svoje výsledky a tým aj svoj zisk s prípravkom Vinoflow FCE G. Pri jeho použití zvýšite výťažnosť samotoku o 10 až 20%. Tento enzým tiež zvyšuje výťažnosť šťavy, pretože redukuje až o 50 % objem pevných častíc.

Intenzívnejšia aróma, väčšie výnosy z vína.
24,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOZYM FCE - BTE 10g
Enzýmy 26.10.23
Vinozym FCE G je vhodný pre maceráciu, tak aj na čírenie hroznového muštu. Tento vysoko čistý enzým je efektívna cesta, ako získať maximum z vášho bieleho hrozna a vyrobiť vína s lepším celkovým chuťovým profilom. Zvyšuje schopnosť výlisnosti bez poškodenia bobule, zvyšuje extrakciu aromatických prekurzorov a zlepšuje čírenie muštu.

Dávkovanie:
2-4 g/100 kg. U malých alebo nevyzretých bobúľ sa dávka zvyšuje na 4-5 g/100 kg.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby s rmutom, mlynčeka alebo lisu.

Výhody:
Rýchle a ekonomické uvoľnenie arómy
Vďaka Vinozymu FCE G ušetríte čas a peniaze. Prípravok podporuje uvoľňovanie prekurzorov arómy, čo dodá muštu ovocnú arómu a umožňuje znížiť čas pelikulárnej macerácie až o 30 %.

Možnosť intenzívnejšieho lisovania bez toho, aby došlo k poškodeniu hrozna
Vinozým FCE G zvýši až o 30% rýchlosť uvoľňovania šťavy počas lisovania. Účinnosť lisovania bude vyššia pri nižšom tlaku a nedôjde tak k poničeniu šupky hrozna.

Vyššie zisky vďaka zlepšeniu výnosnosti
Zlepšite svoje výsledky a tým aj svoj zisk s prípravkom Vinoflow FCE G. Pri jeho použití zvýšite výťažnosť samotoku o 10 až 20%. Tento enzým tiež zvyšuje výťažnosť šťavy, pretože redukuje až o 50 % objem pevných častíc.

Intenzívnejšia aróma, väčšie výnosy z vína.
3,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOZYM FCE - BTE 250g
Enzýmy 26.10.23
Vinozym FCE G je vhodný pre maceráciu, tak aj na čírenie hroznového muštu. Tento vysoko čistý enzým je efektívna cesta, ako získať maximum z vášho bieleho hrozna a vyrobiť vína s lepším celkovým chuťovým profilom. Zvyšuje schopnosť výlisnosti bez poškodenia bobule, zvyšuje extrakciu aromatických prekurzorov a zlepšuje čírenie muštu.

Dávkovanie:
2-4 g/100 kg. U malých alebo nevyzretých bobúľ sa dávka zvyšuje na 4-5 g/100 kg.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby s rmutom, mlynčeka alebo lisu.

Výhody:
Rýchle a ekonomické uvoľnenie arómy
Vďaka Vinozymu FCE G ušetríte čas a peniaze. Prípravok podporuje uvoľňovanie prekurzorov arómy, čo dodá muštu ovocnú arómu a umožňuje znížiť čas pelikulárnej macerácie až o 30 %.

Možnosť intenzívnejšieho lisovania bez toho, aby došlo k poškodeniu hrozna
Vinozým FCE G zvýši až o 30% rýchlosť uvoľňovania šťavy počas lisovania. Účinnosť lisovania bude vyššia pri nižšom tlaku a nedôjde tak k poničeniu šupky hrozna.

Vyššie zisky vďaka zlepšeniu výnosnosti
Zlepšite svoje výsledky a tým aj svoj zisk s prípravkom Vinoflow FCE G. Pri jeho použití zvýšite výťažnosť samotoku o 10 až 20%. Tento enzým tiež zvyšuje výťažnosť šťavy, pretože redukuje až o 50 % objem pevných častíc.

Intenzívnejšia aróma, väčšie výnosy z vína.
58,90 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOZYM VINTAGE FCE - BTE 100g
Enzýmy 26.10.23
Enzým zlepšujúci extrakciu farby, chute a vône vo vysoko kvalitných červených vínach. Ide o vysoko čistý enzým určený na maceráciu modrých odrôd. Vinozym Vintage FCE zvyšuje extrakciu jemného tanínu obsiahnutého v šupkách. Vďaka tomu vytvára plné vína a celkovo zlepšuje chuťový profil.

Dávkovanie:
3-4 g/100 kg hrozna. Dávka by mala byť zvýšená na 4-5 g/100 kg u malých bobúľ alebo v prípade suchého roka pri nižšej zrelosti.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby s rmutom, do mlynčeka alebo do lisu.

Výhody:
Zlepšuje farbu
Vinozym Vintage FCE, uľahčuje extrakciu farby a zlepšuje jej stabilitu až o 20%. Navyše tento enzým chráni farbu vášho vína aj po fermentácii a zrení.

Zlepšuje celkový aromatický profil vína
Vďaka Vinozymu Vintage FCE vyrobíte víno s väčším telom a s lepšími organoleptickými vlastnosťami. Tento enzým zvyšuje mieru extrakcie tanínov až o 15% bez toho, aby sa vo víne začali objavovať zvieravé tóny, zo šupky sa uvoľnia iba príjemné taníny a polysacharidy. Zlepší teda celkový aromatický profil vína.

Zlepšuje výťažnosť vína
Zvýšte produkciu vína (zo samotoku) na konci alkoholového kvasenia o 5 až 10% vďaka Vinozymu Vintage FCE a znížte až o 30% dobu macerácie. Týmto znížite nutnosť mechanických zásahov a obmedzíte predfermentačnú maceráciu za studena.

Dodá ovocnejšiu arómu
Tento enzymatický prípravok stimuluje uvoľňovanie prekurzorov arómu zo šupky hrozna a umožňuje tak produkciu červených vín s ovocnejšou arómou.

Zlepšuje farbu a arómu kvalitných červených vín.
Vinozym Vintage FCE má pozitívny efekt na uvoľňovanie farby a polyfenolov do vína. Vplyv sa líši z roka na rok a podľa odrody hrozna. Víno ošetrené enzýmom je stabilnejšie.
24,70 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOZYM VINTAGE FCE - BTE 10g
Enzýmy 26.10.23
Enzým zlepšujúci extrakciu farby, chute a vône vo vysoko kvalitných červených vínach. Ide o vysoko čistý enzým určený na maceráciu modrých odrôd. Vinozym Vintage FCE zvyšuje extrakciu jemného tanínu obsiahnutého v šupkách. Vďaka tomu vytvára plné vína a celkovo zlepšuje chuťový profil.

Dávkovanie:
3-4 g/100 kg hrozna. Dávka by mala byť zvýšená na 4-5 g/100 kg u malých bobúľ alebo v prípade suchého roka pri nižšej zrelosti.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby s rmutom, do mlynčeka alebo do lisu.

Výhody:
Zlepšuje farbu
Vinozym Vintage FCE, uľahčuje extrakciu farby a zlepšuje jej stabilitu až o 20%. Navyše tento enzým chráni farbu vášho vína aj po fermentácii a zrení.

Zlepšuje celkový aromatický profil vína
Vďaka Vinozymu Vintage FCE vyrobíte víno s väčším telom a s lepšími organoleptickými vlastnosťami. Tento enzým zvyšuje mieru extrakcie tanínov až o 15% bez toho, aby sa vo víne začali objavovať zvieravé tóny, zo šupky sa uvoľnia iba príjemné taníny a polysacharidy. Zlepší teda celkový aromatický profil vína.

Zlepšuje výťažnosť vína
Zvýšte produkciu vína (zo samotoku) na konci alkoholového kvasenia o 5 až 10% vďaka Vinozymu Vintage FCE a znížte až o 30% dobu macerácie. Týmto znížite nutnosť mechanických zásahov a obmedzíte predfermentačnú maceráciu za studena.

Dodá ovocnejšiu arómu
Tento enzymatický prípravok stimuluje uvoľňovanie prekurzorov arómu zo šupky hrozna a umožňuje tak produkciu červených vín s ovocnejšou arómou.

Zlepšuje farbu a arómu kvalitných červených vín.
Vinozym Vintage FCE má pozitívny efekt na uvoľňovanie farby a polyfenolov do vína. Vplyv sa líši z roka na rok a podľa odrody hrozna. Víno ošetrené enzýmom je stabilnejšie.
3,70 €(DPH vrátane)
Vložiť
VINOZYM VINTAGE FCE - BTE 250g
Enzýmy 26.10.23
Enzým zlepšujúci extrakciu farby, chute a vône vo vysoko kvalitných červených vínach. Ide o vysoko čistý enzým určený na maceráciu modrých odrôd. Vinozym Vintage FCE zvyšuje extrakciu jemného tanínu obsiahnutého v šupkách. Vďaka tomu vytvára plné vína a celkovo zlepšuje chuťový profil.

Dávkovanie:
3-4 g/100 kg hrozna. Dávka by mala byť zvýšená na 4-5 g/100 kg u malých bobúľ alebo v prípade suchého roka pri nižšej zrelosti.

Použitie:
Rozpustite celkové množstvo enzýmu v 10-násobku vody. Potom aplikujte tento roztok priamo do nádoby s rmutom, do mlynčeka alebo do lisu.

Výhody:
Zlepšuje farbu
Vinozym Vintage FCE, uľahčuje extrakciu farby a zlepšuje jej stabilitu až o 20%. Navyše tento enzým chráni farbu vášho vína aj po fermentácii a zrení.

Zlepšuje celkový aromatický profil vína
Vďaka Vinozymu Vintage FCE vyrobíte víno s väčším telom a s lepšími organoleptickými vlastnosťami. Tento enzým zvyšuje mieru extrakcie tanínov až o 15% bez toho, aby sa vo víne začali objavovať zvieravé tóny, zo šupky sa uvoľnia iba príjemné taníny a polysacharidy. Zlepší teda celkový aromatický profil vína.

Zlepšuje výťažnosť vína
Zvýšte produkciu vína (zo samotoku) na konci alkoholového kvasenia o 5 až 10% vďaka Vinozymu Vintage FCE a znížte až o 30% dobu macerácie. Týmto znížite nutnosť mechanických zásahov a obmedzíte predfermentačnú maceráciu za studena.

Dodá ovocnejšiu arómu
Tento enzymatický prípravok stimuluje uvoľňovanie prekurzorov arómu zo šupky hrozna a umožňuje tak produkciu červených vín s ovocnejšou arómou.

Zlepšuje farbu a arómu kvalitných červených vín.
Vinozym Vintage FCE má pozitívny efekt na uvoľňovanie farby a polyfenolov do vína. Vplyv sa líši z roka na rok a podľa odrody hrozna. Víno ošetrené enzýmom je stabilnejšie.
59,30 €(DPH vrátane)
Vložiť
Prevádzkovateľ stránok: MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, 92601 Sereď, IČO: 46273956, DIČ: 202 330 32 93, IČ DPH: SK 202 330 32 93
Výpis z obchodného registra Okresného súdu v Trnave, Sro vložka č.: 27822, MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, Sereď, 92601, zapísané: 15.05.2011, zoznam výpisov: AD-4868/2011, č. ObU-GA-OZP-2011/04180-2, č. živ. registra: 220-27849
Návrat na obsah