BIELE a RUŽOVÉ VÍNA - VINÁRSKE ZARIADENIA - SPRACOVANIE OVOCIA A ZELENINY

Prejsť na obsah

BIELE a RUŽOVÉ VÍNA

14 KVASINKY
Vážený klient, pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!

Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia

Excellence CHD je nový kmeň kvasiniek Saccaromyces cerevisiae vybraný v Burgundsku v spolupráci s IFV. Tieto kvasinky sú prispôsobené požiadavkám na výrobu vína Chardonnay. Umožňujú vinárom získať vína, ktorá plne odrážajú odrodovú typickosť. Vyrobené vína sa vyznačujú intenzívnou aromatickou komplexnosťou kombinujúcou vôňu čerstvého ovocia a žltého ovocia.

Dávkovanie: 20 g / hl
Príprava: Rehydratáciu kvasiniek Excellence  vykonávajte v teplej vode s teplotou 25-35 ° C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratáciu kvasiniek výživu Oenostim.


Excellence X-FRESH je Lachancea thermotolerans (nesacharomycetná kvasinka) vybraná na výrobu vína a schopná produkovať kyselinu mliečnu počas fermentačnej fázy z fermentovaných cukrov. Použitie tohto kmeňa vedie k zvýšeniu celkovej kyslosti, k zníženiu pH a k zníženiu obsahu alkoholu. Použitie spolu so Saccaromyces cerevisiae obnovuje harmóniu a sviežosť vín.

Dávkovanie: 20 g / hl
Príprava: Rehydratáciu kvasiniek Excellence vykonávajte v teplej vode s teplotou 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.
Excellence X-FRESH sa odporúčajú pre všetky odrody.


sú kvasinky získané cieleným šľachtením Ústavom vinárstva v Bordeeaux. Tento kmeň má vynikajúce fermentačnej schopnosti a kladie dôraz na zachovanie odrodovosti. Kvasinky podporujú daný terroir, vytvárajú čistý a vyvážený aromatický profil s výraznou plnosťou v ústach.

Použitie:
Kvasinky Excellence TXL sa odporúčajú pre odrody Chardonnay, Rulandské šedé a biele, Silvánske zelené, Neuburské, Tramín červený, Rizling vlašský, Devín

Príprava:
Rehydratáciu kvasiniek Excellence TXL vykonávajte v zmesi teplej vody s teplotou 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučať. Následne zmes postupne schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratáciu kvasiniek výživu Oenostim.

Fermentačné vlastnosti:
Schopnosť dobrého zakvasenia
Schopnosť adaptácie na nepriaznivé fermentačnej podmienky
Schopnosť odhaliť špecifické regionálne vlastnosti vína: aromatická čistota, neprítomnosť aromatických masiek, odhalenie odrodovej arómy, slabá produkcia zovšedňujúcich fermentačných aróm.

Vyšľachtený kmeň kvasiniek Excellence TXL obsahuje výbornú schopnosť fermentácie a aromatickú produkciu kmeňa matky, ale navyše disponuje troma alelami, ktoré mu dodávajú tieto vlastnosti:
SSU1-R: Udeľuje lepšiu odolnosť voči sulfidom a tiež zaručuje zakvasenie a rýchly začiatok fermentácie.
POF (-): Zaručuje minimálnu produkciu vinyl-fenolov a vinyl-gaiacolov produkujúcich charakteristický zápach a aromatické masky.
URE2 (-): Odstraňuje rýchly rozklad dusíka, zvyšuje produkciu voľných tiolov.
Ide o základné kvasinky pre produkciu aromatických bielych vín. Kvasinky sú odporúčané pre vína s ovocným charakterom. LA arom sú aktívne aj pri nízkych teplotách a dobre prekvasia aj čisté mušty. Kvasinky rozvíjajú ovocnú arómu (citrus, hruška, tropické ovocie, marhule, atď.).

Použitie: Kvasinky LA Arom sa odporúčajú pre odrody Rizling rýnsky, Sauvignon, Veltlínske zelené, Hibernal, Pálava, Muškát moravský, Tramín červený

Dávkovanie: 20g/hl

Príprava: Rehydratáciu kvasiniek LA Arom vykonávajte v teplej vode s teplotou 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes postupne schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratáciu kvasiniek výživu Oenostim.

Vinárska charakteristika:
Dobrá schopnosť zakvasenia
Odolnosť voči nepriaznivým fermentačným podmienkam
Alkoholová výťažnosť (> 14% vol.)
Nízka zakalenosť (> 50 NTU) a teplota (> 12 ° C)
Bežný priebeh fermentácie
Nízka produkcia prchavých kyselín a H2S
Vplyv na arómu: vyvážená produkcia fermentačných esterov, výborná podpora odrodových aróm
Špeciálny výber kvasiniek charakteristických schopnosťou zvýšenej výťažnosti alkoholu (až 16%) a obnovy alkoholového kvasenia v nepriaznivých podmienkach (až do 15% alc/vol).

Vinárska charakteristika:
- Jednoduché použitie a rýchle zakvasenie
- Teplota fermentácie od 14 ° C
- Výťažnosť alkoholu: 16% alc/vol.
- Schopnosť obnovy fermentácie až do 15% alc/vol.
- Výnosnosť cukor/alkohol: 16.8g/l na 1% alc/vol.
- Produkcia H2S a SO2: slabá
- Produkcia prchavých kyselín: slabá

Dávkovanie:
- Fermentácia 20g/hl
- Obnova fermentácie 20-30g/hl
- Druhotné kvasenie 20-40g/hl

Spôsob použitia:
Reaktivácia: Zamiešať kvasinky v teplej vode (35 - 40 ° C) vážiacej približne desaťnásobok hmotnosti kvasiniek, a pridať trochu cukru. Nechať 20 minút odpočinúť a zjednotiť. Pred finálnou aplikáciou kvásku treba roztok zmiešať s trojnásobným množstvom muštu a nechať pôsobiť 10 minút ako prevenciu teplotného šoku. Potom je potrebné overiť, že teplotný rozdiel medzi kváskom a muštom je menší ako 5°C.
Primiešanie: Primiešať kvások priamo do fermentačnej nádoby a zamiešať.
Uchovávanie: Uchovávať v chladnom a suchom mieste v pôvodnom obale, hermeticky uzavreté. Po otvorení ihneď spotrebovať.
sú vhodné na výrobu bielych a rosé vín s výraznou tvorbou arómy, vyznačujú sa vysokou produkciou aromatických esterov. Použitím Excellence STR vznikajú aromatické vína s dominantnými sviežimi a ovocnými tónmi, ako sú tropické ovocie, banán, citrusy.

Použitie: Kvasinky Excellence STR sa odporúčajú pre odrody Sauvignon, Hibernal, Pálava, Muškát Moravský, Chardonnay, Irsai Oliver, Rizling vlašský

Dávkovanie: 20 g/hl

Príprava: Rehydratáciu kvasiniek Excellence STR vykonávajte v zmesi teplej vody s teplotou 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučať. Následne zmes postupne a primerane schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratáciu kvasiniek výživu Oenostim.

Fermentačnej charakteristika:
Znášanlivosť k alkoholu do 15%.
Výborný priebeh (doba trvania alkoholového kvasenia medzi 10 a 14 dní)
Potreba dusíka nízka až stredná
Znášanlivosť k nízkym teplotám (od 12°C)
Nízka produkcia prchavých kyselín a H2S.
Optimálna zakalenosť od 50 NTU.

Vplyv na arómu:
Výborná produkcia esterov (kvety, karamelky): acetate d'Isoamyl (banán), acetate phenyl-etyl (ruža), Phenyl-2-etanol, acetate d'Hexyl (hruška) ...
Dobrá produkcia tiolov A3MH a 3MH (exotické ovocie, citrusy)
Produkcia aromatických, sviežich a ovocných vín.

Uchovávanie: Uchovávať v chlade a suchu, v pôvodnom obale, spotrebovať podľa dátumu spotreby. Po otvorení ihneď spotrebovať.
majú vynikajúce fermentačnej schopnosti a kladú dôraz na zachovanie odrodovosti. Kvasinky podporujú terroir, vytvárajú čistý a vyvážený aromatický profil s výraznou plnosťou v ústach. Kvasinky sú vhodné pre vína, ktoré majú potenciál zrieť na kvasniciach.

Dávkovanie: 20 g/hl

Použitie: Kvasinky Excellence B2 sa odporúčajú pre odrody Chardonnay, Rulandské šedé a biele, Tramín červený, Rizling vlašský, Devín

Príprava:
Rehydratáciu kvasiniek Excellence B2 vykonajte v teplej vode s teplotou 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes postupne schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratáciu kvasiniek výživu Oenostim.

Vinárska charakteristika:
Schopnosť dobrého zakvasenia
Odolnosť voči nepriaznivým fermentačným podmienkam
Zvýšená alkoholová výťažnosť (<14% vol.)
Slabá mútnosť (> 50 NTU) a teplota (> 14 ° C)
Výborný priebeh fermentácie
Slabá produkcia prchavých kyselín a H2S
Organoleptické vlastnosti: aromatická čistota, vína sú guľaté a jemné
Kvasinky boli špeciálne vyšľachtené pre produkciu aromatických bielych vín. Kvasinky sú odporúčané pre vína s ovocným charakterom a výraznou arómou. Excellence FTH sú aktívne aj pri nízkych teplotách a dobre prekvasia aj čisté mušty. Kvasinky rozvíjajú ovocnú aróma (citrus, hruška, tropické ovocie, marhule, atď.).

Použitie: Kvasinky Excellence FTH sa odporúčajú pre odrody Rizling rýnsky, Sauvignon, Veltlínske zelené, Hibernal, Pálava, Muškát moravský, Tramín červený

Dávkovanie: 20g/hl

Príprava: Rehydratáciu kvasiniek Excellence FTH vykonávajte v zmesi teplej vody 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Po pridaní kvasiniek zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom primerane opatrne tak, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte do muštu. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratáciu kvasiniek výživu Oenostim.


Vinárska charakteristika:
Vysoká schopnosť zakvasenia
Odolnosť voči nepriaznivým fermentačným podmienkam
Zvýšená alkoholová výťažnosť (> 15% vol.)
Nízka zakalenosť a teplota
Slabá produkcia prchavých kyselín a H2S
Odhalenie aromatického potenciálu: výborná schopnosť zdôraznenia tiolov, dobrá produkcia fermentačných aróm.
Špeciálne vybrané kvasinky na výrobu bielych a ružových vín s ovocným základom z hrozna priemernej a dobrej zrelosti.
Vďaka silnej produkciu esterov a určitých druhov tiolov produkuje Excellence FW vína, ktorým dominuje sviežosť a ovocná aróma: exotické ovocie, citrusy, biele kvety a karamelky. Fermentačné vlastnosti zaručujú rýchly priebeh fermentácie a slabú produkciu prchavých kyselín. Excellence FW je vhodný pre všetky typy bielych odrôd.

Vinárska charakteristika:
Alkoholová výťažnosť: až 14,5%
Priebeh fermentácie je bežný aj keď je mušt číry (<50 NTU)
Optimálne zakalenosti medzi 50 a 100 NTU
Slabá produkcia nechcených kyselín
Teplota fermentácia od 13°C (optimálna teplota: 15-18°C)
Potreba dusíka: slabá
Silná produkcia esterov (kvety, karamelky): acetate d'Isoamyl, acetate phenyl etyl Phenyl-2-etanol, acetate d'Hexyl
Dobrá produkcia tiolov A3MH a 3MH (exotické ovocie, citrusy)

Dávkovanie: 20g/hl

Spôsob použitia:
Reaktivácia: Zamiešať kvasinky v teplej vode (35 - 40°C) hmotnosť približne desaťnásobok hmotnosti kvasiniek a pridať trochu cukru. Nechať 20 minút odpočinúť a zjednotiť. Pred finálnou aplikáciou kvásku treba roztok zmiešať s trojnásobným množstvom muštu a nechať pôsobiť 10 minút ako prevenciu teplotného šoku. Potom je potrebné overiť, že teplotný rozdiel medzi kváskom a muštom je menší ako 5°C.
Primiešanie: Primiešať kvások priamo do fermentačnej nádoby a zamiešať.

Uchovávanie: Uchovávať v chlade a suchu v pôvodnom obale hermeticky uzavreté. Po otvorení ihneď spotrebovať.
EXCELLENCE CHD 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Excellence CHD je nový kmeň kvasiniek Saccaromyces cerevisiae vybraný v Burgundsku v spolupráci s IFV. Tieto kvasinky sú prispôsobené požiadavkám na vinifikáciu Chardonnay. Umožňujú vinárom získať vína, ktoré plne odrážajú odrodovú typickosť. Vyrobené vína sa vyznačujú intenzívnou aromatickou komplexnosťou kombinujúcou vône čerstvého ovocia a žltého ovocia. Objem v ústach je podržaný krásnym napätím, ktoré zaisťuje rovnováhu aromatického profilu.

Dávkovanie: 20 g/hl
Príprava: Rehydratácia kvasiniek Excellence X-FRESH vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35 ° C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí. Otvorené balenie tesne uzavrite a v najbližšom čase spotrebujte.
1,95 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE CHD 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Excellence CHD je nový kmeň kvasiniek Saccaromyces cerevisiae vybraný v Burgundsku v spolupráci s IFV. Tieto kvasinky sú prispôsobené požiadavkám na vinifikáciu Chardonnay. Umožňujú vinárom získať vína, ktoré plne odrážajú odrodovú typickosť. Vyrobené vína sa vyznačujú intenzívnou aromatickou komplexnosťou kombinujúcou vône čerstvého ovocia a žltého ovocia. Objem v ústach je podržaný krásnym napätím, ktoré zaisťuje rovnováhu aromatického profilu.

Dávkovanie: 20 g/hl
Príprava: Rehydratácia kvasiniek Excellence X-FRESH vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35 ° C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí. Otvorené balenie tesne uzavrite a v najbližšom čase spotrebujte.
6,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE CHD 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Excellence CHD je nový kmeň kvasiniek Saccaromyces cerevisiae vybraný v Burgundsku v spolupráci s IFV. Tieto kvasinky sú prispôsobené požiadavkám na vinifikáciu Chardonnay. Umožňujú vinárom získať vína, ktoré plne odrážajú odrodovú typickosť. Vyrobené vína sa vyznačujú intenzívnou aromatickou komplexnosťou kombinujúcou vône čerstvého ovocia a žltého ovocia. Objem v ústach je podržaný krásnym napätím, ktoré zaisťuje rovnováhu aromatického profilu.

Dávkovanie: 20 g/hl
Príprava: Rehydratácia kvasiniek Excellence X-FRESH vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35 ° C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí. Otvorené balenie tesne uzavrite a v najbližšom čase spotrebujte.
26,70 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE X-FRESH 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Excellence X-FRESH je Lachancea thermotolerans (nesacharomycetná kvasinka) vybraná na výrobu vína a schopná produkovať kyselinu mliečnu počas fermentačnej fázy z fermentovaných cukrov. Použitie tohto kmeňa vedie k zvýšeniu celkovej kyslosti, k zníženiu pH ak zníženiu obsahu alkoholu. Použitie spolu so Saccaromyces cerevisiae obnovuje harmóniu a sviežosť vín.

Dávkovanie: 20 g/hl

Príprava: Rehydratácia kvasiniek Excellence X-FRESH vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Excellence X-FRESH sa odporúčajú pre všetky odrody.

Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
3,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE X-FRESH 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Excellence X-FRESH je Lachancea thermotolerans (nesacharomycetná kvasinka) vybraná na výrobu vína a schopná produkovať kyselinu mliečnu počas fermentačnej fázy z fermentovaných cukrov. Použitie tohto kmeňa vedie k zvýšeniu celkovej kyslosti, k zníženiu pH ak zníženiu obsahu alkoholu. Použitie spolu so Saccaromyces cerevisiae obnovuje harmóniu a sviežosť vín.

Dávkovanie: 20 g/hl

Príprava: Rehydratácia kvasiniek Excellence X-FRESH vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Excellence X-FRESH sa odporúčajú pre všetky odrody.

Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
12,90 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE X-FRESH 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Excellence X-FRESH je Lachancea thermotolerans (nesacharomycetná kvasinka) vybraná na výrobu vína a schopná produkovať kyselinu mliečnu počas fermentačnej fázy z fermentovaných cukrov. Použitie tohto kmeňa vedie k zvýšeniu celkovej kyslosti, k zníženiu pH ak zníženiu obsahu alkoholu. Použitie spolu so Saccaromyces cerevisiae obnovuje harmóniu a sviežosť vín.

Dávkovanie: 20 g/hl

Príprava: Rehydratácia kvasiniek Excellence X-FRESH vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Excellence X-FRESH sa odporúčajú pre všetky odrody.

Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
56,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA CEREVISIAE 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Kvasinky najvyššej kvality obdarené schopnosťou rýchleho zakvasenia muštu červeného i bieleho vína.
Vďaka svojim výborným vlastnostiam kvasinky kmeňa L.A. Cerevisiae napomáhajú k výrobe kvalitného vína, ktoré si zachová typickú odrodovú charakteristiku.

Vinárska charakteristika:
- Rýchle a jednoduché použitie a efektívne, rýchle zakvasenie
- Kompletná, riadna fermentácia
- Teplota fermentácie: od 12°C
- Znášanlivosť k alkoholu >13,5% vol.
- Slabá produkcia sírnych zlúčenín
- Slabá produkcia prchavých kyselín

Dávkovanie:
20 g/hl

Spôsob použitia:
- Reaktivácia: Zamiešať kvasinky v teplej vode (35 - 40°C), vážiaci zhruba desaťnásobok hmotnosti kvasiniek, a pridať trochu cukru. Nechať 20 minút odpočinúť a zjednotiť. Pred finálnou aplikáciou kvásku je potrebné roztok zmiešať s trojnásobným množstvom muštu a nechať pôsobiť 10 minút ako prevenciu teplotného šoku. Potom je potrebné overiť, že teplotný rozdiel medzi kváskom a muštom je menší ako 5°C.
- Primiešanie: Primiešať kvások priamo do fermentačnej nádoby a zamiešať.

Uchovávanie:
Uchovávať v chlade a suchu. Po otvorení ihneď spotrebovať.
1,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA CEREVISIAE 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Kvasinky najvyššej kvality obdarené schopnosťou rýchleho zakvasenia muštu červeného i bieleho vína.
Vďaka svojim výborným vlastnostiam kvasinky kmeňa L.A. Cerevisiae napomáhajú k výrobe kvalitného vína, ktoré si zachová typickú odrodovú charakteristiku.

Vinárska charakteristika:
- Rýchle a jednoduché použitie a efektívne, rýchle zakvasenie
- Kompletná, riadna fermentácia
- Teplota fermentácie: od 12°C
- Znášanlivosť k alkoholu >13,5% vol.
- Slabá produkcia sírnych zlúčenín
- Slabá produkcia prchavých kyselín

Dávkovanie:
20 g/hl

Spôsob použitia:
- Reaktivácia: Zamiešať kvasinky v teplej vode (35 - 40°C), vážiaci zhruba desaťnásobok hmotnosti kvasiniek, a pridať trochu cukru. Nechať 20 minút odpočinúť a zjednotiť. Pred finálnou aplikáciou kvásku je potrebné roztok zmiešať s trojnásobným množstvom muštu a nechať pôsobiť 10 minút ako prevenciu teplotného šoku. Potom je potrebné overiť, že teplotný rozdiel medzi kváskom a muštom je menší ako 5°C.
- Primiešanie: Primiešať kvások priamo do fermentačnej nádoby a zamiešať.

Uchovávanie:
Uchovávať v chlade a suchu. Po otvorení ihneď spotrebovať.
4,30 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA CEREVISIAE 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Kvasinky najvyššej kvality obdarené schopnosťou rýchleho zakvasenia muštu červeného i bieleho vína.
Vďaka svojim výborným vlastnostiam kvasinky kmeňa L.A. Cerevisiae napomáhajú k výrobe kvalitného vína, ktoré si zachová typickú odrodovú charakteristiku.

Vinárska charakteristika:
- Rýchle a jednoduché použitie a efektívne, rýchle zakvasenie
- Kompletná, riadna fermentácia
- Teplota fermentácie: od 12°C
- Znášanlivosť k alkoholu >13,5% vol.
- Slabá produkcia sírnych zlúčenín
- Slabá produkcia prchavých kyselín

Dávkovanie:
20 g/hl

Spôsob použitia:
- Reaktivácia: Zamiešať kvasinky v teplej vode (35 - 40°C), vážiaci zhruba desaťnásobok hmotnosti kvasiniek, a pridať trochu cukru. Nechať 20 minút odpočinúť a zjednotiť. Pred finálnou aplikáciou kvásku je potrebné roztok zmiešať s trojnásobným množstvom muštu a nechať pôsobiť 10 minút ako prevenciu teplotného šoku. Potom je potrebné overiť, že teplotný rozdiel medzi kváskom a muštom je menší ako 5°C.
- Primiešanie: Primiešať kvások priamo do fermentačnej nádoby a zamiešať.

Uchovávanie:
Uchovávať v chlade a suchu. Po otvorení ihneď spotrebovať.
15,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE B2 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
2,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE B2 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
7,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE B2 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
30,70 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE E2F - P20g Sektové kvasinky
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Sektové kvasinky
2,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE E2F - P100g Sektové kvasinky
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Sektové kvasinky
7,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE E2F - P500g Sektové kvasinky
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Sektové kvasinky
30,75 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE FTH 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
2,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE FTH 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Kvasinky boli špeciálne vyšľachtené na produkciu aromatických bielych vín. Kvasinky sú odporúčané pre vína s ovocným charakterom a výraznou arómou. Excellence FTH sú aktívne aj pri nízkych teplotách a dobre prekvášia aj čisté mušty. Kvasinky rozvíjajú ovocnú arómu (citrus, hruška, tropické ovocie, marhule atď.).

Použitie:
Kvasinky Excellence FTH sa odporúčajú pre odrody Rizling rýnsky, Sauvignon, Veltlínske zelené, Hibernal, Pálava, Muškát moravský, Tramín červený

Dávkovanie: 20g/hl

Príprava: Rehydratáciu kvasiniek Excellence FTH vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Vinárska charakteristika:
- Schopnosť zakvasenia
- Odolnosť voči nepriaznivým fermentačným podmienkam, zvýšená alkoholová výťažnosť (>15 % vol.), slabá kalnosť a teplota
- Slabá produkcia prchavých kyselín a H2S
- Odhalenie aromatického potenciálu: výborná schopnosť zdôraznenia tiolov, dobrá produkcia fermentačných aróm
7,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE FTH 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
30,75 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE FW B2006 - P 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
2,25 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE FW B2006 - P 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
7,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE FW B2006 - P 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
30,75 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE STR P20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
2,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE STR 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Kvasinky Excellence STR sú vhodné na výrobu bielych a rosé vín s výraznou tvorbou arómy. Kvasinky sa vyznačujú vysokou produkciou aromatických esterov. Použitím Excellence STR vznikajú aromatické vína s dominantnými sviežimi a ovocnými tónmi ako sú tropické ovocie, banán, citrusy.

Použitie:
Kvasinky Excellence STR sa odporúčajú pre odrody Sauvignon, Hibernal, Pálava, Muškát Moravský, Chardonnay, Irsai Oliver, Rizling vlašský

Príprava:
Rehydratáciu kvasiniek Excellence STR vykonávajte v teplej vode o teplote 25-35 ° C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Vinárska charakteristika:
Fermentačná charakteristika:
- Znášanlivosť na alkohol: do 15 %.
- Výborný priebeh (doba trvania alkoholového kvasenia medzi 10 a 14 dňami)
- Spotreba dusíka: nízka až stredná
- Znášanlivosť k nízkym teplotám (od 12°C)
- Nízka produkcia prchavých kyselín a H2S.
- Optimálna kalnosť od 50 NTU.

Vplyv na arómu:
- Výborná produkt esterov (kvety,karamelky): Acétate d’isoamyle (banán), Acétate phenyl-etyl (ruže), Phenyl-2-etanol, Acétate d’hexyle (hruška)…
- Dobrá produkcia tiolov A3MH a 3MH (exotické ovocie, citrusy)
- Produkcia aromatických, sviežich a ovocných vín.

Uchovávanie:
Uchovávať v chlade a suchu v pôvodnom obale, spotrebovať podľa dátumu spotreby. Po otvorení ihneď spotrebovať.
7,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE STR 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
30,75 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE TXL 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
2,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE TXL 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
7,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE TXL 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
30,75 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA BAYANUS 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Špeciálny výber kvasiniek charakteristických schopností zvýšenej výťažnosti alkoholu (až 16%) a obnovy alkoholového kvasenia v nepriaznivých podmienkach (až do 15% alc/vol).

Vinárska charakteristika:
- Jednoduché použitie a rýchle zakvasenie
- Teplota fermentácie od 14°C
- Výťažnosť alkoholu: 16% alc/vol.
- Schopnosť obnovy fermentácie až do 15% alc/vol.
- Výnosnosť cukor/alkohol: 16.8g/l na 1% alc/vol.
- Produkcia H2S a SO2: slabá
- Produkcia prchavých kyselín: slabá

Dávkovanie:
- Fermentácia 20 g/hl
- Obnova fermentácie 20-30 g/hl
- Druhotné kvasenie 20-40 g/hl

Spôsob použitia:
Reaktivácia: Zamiešať kvasinky v teplej vode (35 - 40°C), vážiaci zhruba desaťnásobok hmotnosti kvasiniek, a pridať trochu cukru. Nechať 20 minút odpočinúť a zjednotiť. Pred finálnou aplikáciou kvásku je potrebné roztok zmiešať s trojnásobným množstvom muštu a nechať pôsobiť 10 minút ako prevenciu teplotného šoku. Potom je potrebné overiť, že teplotný rozdiel medzi kváskom a muštom je menší ako 5°C.
Primiešanie: Primiešať kvások priamo do fermentačnej nádoby a zamiešať.

Uchovávanie:
Uchovávať v chladnom a suchom mieste v pôvodnom obale, hermeticky uzavreté. Po otvorení ihneď spotrebovať.
1,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA BAYANUS 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
4,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA BAYANUS 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
14,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA BAYANUS 10kg
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
283,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA AROM 20g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Ide o základné kvasinky na produkciu aromatických bielych vín. Kvasinky sú odporúčané pre vína s ovocným charakterom. LA Arom sú aktívne aj pri nízkych teplotách a dobre prekvasia aj čisté mušty. Kvasinky rozvíjajú ovocnú arómu (citrus, hruška, tropické ovocie, marhule atď.).
Použitie:
Kvasinky LA Arom sa odporúčajú pre odrody Rizling rýnsky, Sauvignon, Veltlínske zelené, Hibernal, Pálava, Muškát moravský, Tramín červený
Dávkovanie: 20g/hl

Príprava: Rehydratáciu kvasiniek LA Arom vykonávajte v teplej vode s teplotou 25-35°C a muštu v pomere 1:10. Zmes jemne premiešajte a nechajte 20 minút napučiavať. Následne zmes schlaďte hroznovým muštom, aby sa zabránilo tepelnému šoku, ktorý by ovplyvnil funkčnosť kvasiniek. Potom počkajte 10 minút a nakoniec pripravenú zmes aplikujte. Maximálny teplotný rozdiel muštu a pripravenej zmesi by nemal prekonať 7°C. Ak chcete podporiť prejav aromatických látok, použite pri rehydratácii kvasiniek výživu Oenostim.

Vinárska charakteristika:
- Dobrá schopnosť zakvasenia
- Odolnosť voči nepriaznivým fermentačným podmienkam, alkoholová výťažnosť (>14 % vol.), nízka kalnosť (>50 NTU) a teplota (>12°C)
- Bežný priebeh fermentácie
- Nízka produkcia prchavých kyselín a H2S
- Vplyv na arómu: vyvážená produkcia fermentačných esterov, výborná podpora odrodových aróm
2,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA AROM 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
6,30 €(DPH vrátane)
Vložiť
LA AROM 500g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
24,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
Simi white 100g
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Popis produktu:
SIMI WHITE sú špeciálne selektované kvasinky, ktoré sa dobre hodia najmä na prekvasenie neutrálnych odrôd. Vhodné odrody sú aj pre Chardonnay, Gutedel, Elbling a Müller Thurgau.

Špecifické výhody SIMI WHITE:
- uvoľnenie ovocných esterov
- dobré kvasenie za studena
- mierne a pravidelné kvasenie s vysokým stupňom konečného prekvasenia
- vytvára sa len malé množstvo nežiadúcich vedľajších produktov kvasenia

Použitie:
Zásadne by sa mal mušt čo najskôr naočkovať kvasinkami SIMI WHITE. Dlhšia doba státia by podporovala nekontrolované rozmnožovanie divokých kvasiniek a nežiaducich baktérií. Nasledujúce dávky spoľahlivo zabránia problémom s kvasením:

Účel použitia dávka (g/hl) normálne podmienky dávka (g/hl) ťažké podmienky
Biele víno 20 – 25 / 30 – 40

Uvedené množstvá sú orientačné a mali by ste ich prispôsobiť individuálnym podmienkam podľa zdravotného stavu zozbieraného hrozna, teploty, veľkosti nádoby atď. Pri veľkých nádobách zaistite dostatočné chladenie.
Optimálna teplota kvasenia sa pohybuje medzi 15 a 18 °C, pričom teplota začatia by mala byť najmenej 13°C. Teplota kvasenia by nemala byť vyššia ako 28°C. Všeobecne platí, že pri nižšej teplote sa používa väčšia dávka. Odporúčame SIMI WHITE zamiešať do 10-násobného množstva zmesi muštu a vody s teplotou 30 – 35°C a pridať do muštu asi po 15 minútach po opätovnom premiešaní. Pridanie 600 mg SIHA Vitamín B1 (2 tablety) na 1000 litrov muštu vytvára ešte lepšie podmienky na rozmnožovanie, kvasenie a látkovú výmenu.
Pri dokvasení vína so zarazeným kvasením odporúčame pridať navyše 40 g/hl výživnej soli SIHA Gärsalz do odznievajúceho kvasenia.
Za týchto podmienok je výhodné kvasinky zvykať na podmienky kvasenia. Najjednoduchšie sa to urobí tak, že dávka kvasiniek potrebná pre celé množstvo vína sa pridá do asi 10% muštu a nechá sa tam rozkvasiť, kým nie je spotrebovaná asi polovica ešte prítomného cukru. Potom sa tento zákvas pridá do zvyšných 90% muštu. Takto prispôsobené kvasinky spravidla rýchlejšie rozkvasia a majú menší sklon k odumretiu ako dávka pridaná priamo do celkového množstva.
Pretože SIMI WHITE má značnú potrebu živín, dôrazne odporúčame pridať ešte 40 g/hl SIHA PROFERM® Plus do odznievajúceho kvasenia.

Vlastnosti produktu:
Niekoľkoročnou selekciou sa podarilo docieliť vysoké aktivity a vitality kvasenia. SIMI WHITE má vedľajšie enzymatické aktivity, ktoré umožňujú uvoľnenie terpénov viazaných glukozidmi. To výrazne zmení arómu a preto sa SIMI WHITE hodí veľmi dobre na cuvée k tvorbe arómy neutrálnych odrôd.
SIMI WHITE vykazuje priaznivý priebeh kvasenia s vysokým stupňom konečného prekvasenia. Divoké kvasinky a nežiaduce baktérie sú potlačované. SIMI WHITE nevytvára žiadne nežiadúce vedľajšie produkty kvasenia, ako je SO2, H2S, acetaldehyd, pyruvát, kyselina α-ketoglutárová, prchavé kyseliny alebo estery. SIMI WHITE dokáže vytvárať až 14% obj. alkoholu. Praktická alkoholová výťažnosť robí ca. 47 % z prekvaseného cukru. Z každého kg premeneného cukru sa uvoľňuje cca 546 kJ (130 kcal) tepla.
Bezpečnosť:
Pre kvasinky SIMI WHITE nie sú nutné žiadne bezpečnostné údaje, pretože tento výrobok slúži priamo výrobe potravín. Pri skladovaní, manipulácii a preprave nehrozí žiadne nebezpečenstvo pre človeka ani pre životné prostredie.

Skladovanie:
SIMI WHITE je balený pod ochranným plynom do vzduchotesnej viacvrstvovej hliníkovej fólie. Balenie je vákuované, a preto je možné ľahko kontrolovať jeho neporušenosť. SIMI WHITE je možné v neporušenom balení skladovať pri 4 až 10°C po dobu troch rokov. Na krátku dobu ich možno skladovať aj pri teplote 20°C.
Otvorené balenie obratom spotrebujte.
9,80 €(DPH vrátane)
Vložiť
Prevádzkovateľ stránok: MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, 92601 Sereď, IČO: 46273956, DIČ: 202 330 32 93, IČ DPH: SK 202 330 32 93
Výpis z obchodného registra Okresného súdu v Trnave, Sro vložka č.: 27822, MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, Sereď, 92601, zapísané: 15.05.2011, zoznam výpisov: AD-4868/2011, č. ObU-GA-OZP-2011/04180-2, č. živ. registra: 220-27849
Návrat na obsah