ODKYSLENIE a OKYSLENIE - VINÁRSKE ZARIADENIA - SPRACOVANIE OVOCIA A ZELENINY

Prejsť na obsah

ODKYSLENIE a OKYSLENIE

16 PRÍPRAVKY
Vážený klient,
pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!

Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia

BICARBONATE DE K P1kg
Odkyslenie 09.11.23
Chemicky čistý hydrogénuhličitan draselný (KHCO3). Hydrogénuhličitan draselný slúži na rýchle a jemné odkyslenie muštu a mladého vína.

Dávkovanie: 66,7 g / 100l

Použitie: Možno pridať priamo do muštu alebo mladého vína. Na odkyslenie 1 g/l kyseliny vínnej je potrebné pridať 1,4 g/l prípravku. Pridávajte postupne. Produkt je možné rozpustiť vo vode. Pred použitím vyprázdnite nádrž o niekoľko litrov vína/muštu z dôvodu šumivosti prípravku.

Vzhľad a farba: Jemný granulovaný prášok.

Skladovanie: Skladujte v pôvodnom obale na chladnom, čistom a suchom mieste bez zápachu. Po otvorení rýchlo spotrebujte.

Nariadenie EÚ: Dodržujte príslušné právne predpisy.
12,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
BICARBONATE DE K P5kg
Odkyslenie 09.11.23
Na dopyt.
Chemicky čistý hydrogénuhličitan draselný (KHCO3). Hydrogénuhličitan draselný slúži na rýchle a jemné odkyslenie muštu a mladého vína.

Dávkovanie: 66,7 g / 100l

Použitie: Možno pridať priamo do muštu alebo mladého vína. Na odkyslenie 1 g/l kyseliny vínnej je potrebné pridať 1,4 g/l prípravku. Pridávajte postupne. Produkt je možné rozpustiť vo vode. Pred použitím vyprázdnite nádrž o niekoľko litrov vína/muštu z dôvodu šumivosti prípravku.

Vzhľad a farba: Jemný granulovaný prášok.

Skladovanie: Skladujte v pôvodnom obale na chladnom, čistom a suchom mieste bez zápachu. Po otvorení rýchlo spotrebujte.

Nariadenie EÚ: Dodržujte príslušné právne predpisy.
57,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
BICARBONATE DE K vrece 25kg
Odkyslenie 09.11.23
Na dopyt.
Chemicky čistý hydrogénuhličitan draselný (KHCO3). Hydrogénuhličitan draselný slúži na rýchle a jemné odkyslenie muštu a mladého vína.

Dávkovanie: 66,7 g / 100l

Použitie: Možno pridať priamo do muštu alebo mladého vína. Na odkyslenie 1 g/l kyseliny vínnej je potrebné pridať 1,4 g/l prípravku. Pridávajte postupne. Produkt je možné rozpustiť vo vode. Pred použitím vyprázdnite nádrž o niekoľko litrov vína/muštu z dôvodu šumivosti prípravku.

Vzhľad a farba: Jemný granulovaný prášok.

Skladovanie: Skladujte v pôvodnom obale na chladnom, čistom a suchom mieste bez zápachu. Po otvorení rýchlo spotrebujte.

Nariadenie EÚ: Dodržujte príslušné právne predpisy.
218,40 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kaliumbicarbonat Begerow 100g
Odkyslenie 09.11.23
SIHA Kaliumbicarbonat (hydrouhličitan draselný) slúži na rýchle jemné odkyslenie muštu a mladého vína. Je nutné dodržiavať platné zákonné predpisy.
Špecifické výhody SIHA Kaliumbicarbonat:
- zvlášť rýchle a úplné odkyslenie pri následnom ošetrení chladením
- Na zníženie o 1 g/l kyseliny vínnej je potrebné 66,7 g/hl SIHA Kaliumbicarbonat
Pomocou SIHA Kaliumbicarbonat sa v mušte a víne vyzráža vínny kameň (kyslý vínan draselný). Zvláštnou výhodou tohto odkyslenia je možnosť víno jemne odkysliť ešte krátko pred fľaškovaním. Po odkyslení je nutné víno skladovať v chlade 2 až 3 dni, aby sa vínny kameň bezpečne vyzrážal. V prípade skladovania pri teplote pivnice môže vyzrážanie vínneho kameňa trvať niekoľko týždňov.

Použitie:
Na odstránenie 1 g/l = 1 0/00 kyseliny vínnej je potrebné 66,7 g SIHA Kaliumbicarbonat na 100 l muštu alebo vína. Prípravok sa pridáva priamo ako prášok do vína za intenzívneho miešania, možno z neho ale aj najskôr vytvoriť kašu. Vďaka uvoľneniu CO2 môže vzniknúť väčšie množstvo peny, preto nádoba na odkyslenie by mala mať dostatok voľného priestoru nad hladinou. Vínny kameň sa vyzráža pri bežnej teplote pivnice v priebehu niekoľkých týždňov. Pokiaľ má odkyslený mušt alebo víno k dispozícii skôr, je nutné ho niekoľko dní skladovať v chlade.
Je potrebné si uvedomiť, že vypočítaný konečný obsah kyseliny je dosiahnutý až po úplnom vyzrážaní vínneho kameňa. Predchádzajúce meranie kyseliny ukazuje na menšie odkyslenie, než bolo vypočítané. V tomto prípade síce už došlo k neutralizácii kyseliny, kyselina vínna je ale ešte v nápoji. Musí sa ešte len vyzrážať ako vínny kameň. V skladovaní vína je nutné pokračovať tak dlho, pokiaľ vínny kameň nebude úplne odlúčený.

Bezpečnosť:
Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii nie sú známe žiadne negatívne účinky. Kartu bezpečnostných údajov ES Vám radi zašleme na požiadanie.
Skladovanie:
Skladujte v suchu av dobre vetranej miestnosti.
Druhy balenia:
SIHA Kaliumbicarbonat má číslo výrobku 63.305 a dodáva sa v týchto druhoch balení:
1 kg vrecko PE
10 x 1 kg v kartóne
23 kg vrece PE

Číslo colného sadzobníka: 2836 40 00
Overovaná akosť:
Pri SIHA Kaliumbicarbonat sa počas procesu výroby pravidelne kontroluje stále vysoká akosť výrobku. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak aj potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho.
1,75 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kaliumbicarbonat Begerow 1 kg
Odkyslenie 09.11.23
SIHA Kaliumbicarbonat (hydrouhličitan draselný) slúži na rýchle jemné odkyslenie muštu a mladého vína. Je nutné dodržiavať platné zákonné predpisy.
Špecifické výhody SIHA Kaliumbicarbonat:
- zvlášť rýchle a úplné odkyslenie pri následnom ošetrení chladením
- Na zníženie o 1 g/l kyseliny vínnej je potrebné 66,7 g/hl SIHA Kaliumbicarbonat
Pomocou SIHA Kaliumbicarbonat sa v mušte a víne vyzráža vínny kameň (kyslý vínan draselný). Zvláštnou výhodou tohto odkyslenia je možnosť víno jemne odkysliť ešte krátko pred fľaškovaním. Po odkyslení je nutné víno skladovať v chlade 2 až 3 dni, aby sa vínny kameň bezpečne vyzrážal. V prípade skladovania pri teplote pivnice môže vyzrážanie vínneho kameňa trvať niekoľko týždňov.

Použitie:
Na odstránenie 1 g/l = 1 0/00 kyseliny vínnej je potrebné 66,7 g SIHA Kaliumbicarbonat na 100 l muštu alebo vína. Prípravok sa pridáva priamo ako prášok do vína za intenzívneho miešania, možno z neho ale aj najskôr vytvoriť kašu. Vďaka uvoľneniu CO2 môže vzniknúť väčšie množstvo peny, preto nádoba na odkyslenie by mala mať dostatok voľného priestoru nad hladinou. Vínny kameň sa vyzráža pri bežnej teplote pivnice v priebehu niekoľkých týždňov. Pokiaľ má odkyslený mušt alebo víno k dispozícii skôr, je nutné ho niekoľko dní skladovať v chlade.
Je potrebné si uvedomiť, že vypočítaný konečný obsah kyseliny je dosiahnutý až po úplnom vyzrážaní vínneho kameňa. Predchádzajúce meranie kyseliny ukazuje na menšie odkyslenie, než bolo vypočítané. V tomto prípade síce už došlo k neutralizácii kyseliny, kyselina vínna je ale ešte v nápoji. Musí sa ešte len vyzrážať ako vínny kameň. V skladovaní vína je nutné pokračovať tak dlho, pokiaľ vínny kameň nebude úplne odlúčený.

Bezpečnosť:
Pri použití v súlade s určením a pri odbornej aplikácii nie sú známe žiadne negatívne účinky. Kartu bezpečnostných údajov ES Vám radi zašleme na požiadanie.
Skladovanie:
Skladujte v suchu av dobre vetranej miestnosti.
Druhy balenia:
SIHA Kaliumbicarbonat má číslo výrobku 63.305 a dodáva sa v týchto druhoch balení:
1 kg vrecko PE
10 x 1 kg v kartóne
23 kg vrece PE

Číslo colného sadzobníka: 2836 40 00
Overovaná akosť:
Pri SIHA Kaliumbicarbonat sa počas procesu výroby pravidelne kontroluje stále vysoká akosť výrobku. Tieto skúšky zahŕňajú ako technické kritériá funkčnosti, tak aj potravinársku nezávadnosť. Prísne kontroly sa ďalej vykonávajú priamo pred konečným balením a počas neho.
10,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
Sihadex 100g
Odkyslenie 09.11.23
Popis produktu:
SIHADEX® je špeciálne vápno cielene vyvinuté na odkyslenie cestou vyzrážania soli z hroznového muštu a vína. Na základe špeciálnych vlastností výrobku a osvedčeného postupu (odkyslenie v čiastkových dávkach) možno práve v rokoch, keď je malý podiel kyseliny vínnej, vyzrážať kyselinu vínnu a kyselinu jablčnú rovnakým dielom v podobe podvojnej soli.

Špecifické výhody SIHADEX®:
- rýchly pokles hodnoty pH v čiastkovom množstve.
- vyzrážanie kyseliny vínnej a kyseliny jablčnej v pomere 1:1 v čiastkovom množstve.
- rýchle vyzrážanie podvojnej soli.

Použitie
Pri odkyslení na podvojnú soľ ide o postup vyvinutý Kielhöferom a Würdigom. Používa sa hlavne u tých ročníkov, kde je podiel kyseliny vínnej na celkovej kyseline veľmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň veľmi vysoký. Je tomu tak predovšetkým pri nezrelo zberanom a mrazom poškodenom hrozne. Pri odkyslení na podvojnú soľ sa spočítané čiastkové množstvo muštu alebo vína úplne odkyslí, tzn. že sa vyzráža kyselina vínna aj kyselina jablčná. Následne sa čiastkové množstvo opäť pridáva do hlavného množstva. Po zmiešaní zostáva preto v celkovom množstve vína zachovaný dostatočný podiel kyseliny vínnej. To by z chuťových dôvodov malo byť bezpodmienečným cieľom. Úplné odstránenie kyseliny vínnej z nápoja by viedlo k nepríjemnej slano-papierovej chuti a zároveň by to zdvihlo hodnotu pH tak výrazne, že môže dochádzať k mikrobiologickým problémom.

Výpočet na odkyslenie na podvojnú soľ
1. Potrebujete tieto údaje:
- presné celkové množstvo muštu alebo vína na odkyslenie
- presnú celkovú kyselinu in g/l muštu alebo vína
- presné množstvo kyseliny vínnej v g/l muštu alebo vína
- požadovanú kyselinu v g/l muštu alebo vína
Podmienky pre úspešný postup určuje víno aj vinár. V „praxi“ je niekoľko postupov na podvojnú soľ, ale len jeden je správny!!
Výpočty pri odkyslení na podvojnú soľ vzorcom (pozri PDF nižšie).

Presný postup:
- Určite presné množstvo východzieho vína.
- Spočítajte množstvo vápna a čiastkové množstvo - nutné presne odvážiť/zmerať.
- Tu platí: malé čiastkové množstvo škodí menej ako príliš veľké čiastkové množstvo.
- Do nádoby najskôr vložte suché vápno, potom trochu vína a zmiešajte v cesto.

Pritom platí: s vodou je to zakázané a aj to nefunguje.
Vápno by malo byť čerstvé s čulou reakciou. Ak vápno pri predbežnom teste v malom rozsahu (2-3 g v poháriku) už vo víne nepení, potom má príliš pomalú reakciu a je možné ho používať už len na bežné odkyslenie. Špeciálne vane má väčšinou prudšiu reakciu, stojí ale výrazne viac.
- Čiastkové množstvo pridávajte do vápna rovnomerne (nie v čiastkových dávkach) a rovnomerne rozdelene najmenej po dobu 20 minút (aj pri malom množstve“), pritom
intenzívne miešajte, by hodnota pH v čiastkovom množstve zostávala nad 4,5 (zmerajte).
- Po pridaní čiastkového množstva miešajte ešte ďalších asi 5 minút.

6. Prevedenie
Potom, čo sme vypočítali všetky potrebné množstvá, plníme spočítané množstvo SIHADEX® do kade, ktorá je minimálne o 10 % väčšia ako čiastkové množstvo muštu/vína na odkyslenie. Kaď musí byť vybavená miešacím zariadením, aby sa SIHADEX® dal intenzívne miešať ihneď pri pridaní prvých litrov čiastkového množstva.
Dá sa tiež SIHADEX® rozplaviť v malom množstve muštu alebo vína na odkyslenie, aby sa uľahčilo počiatočné pridávanie a rozmiešanie. Najlepšie tekutinu nalejte do sania miešacieho zariadenia. Mušt/víno sa nesmie pridávať príliš rýchlo a pridávanie je treba ihneď prerušiť, akonáhle je dosiahnutý počet litrov čiastkového množstva, inak nie je možné úplne zaistiť požadovaný efekt odkyslenia. Po pridaní čiastkového množstva muštu, príp. vína k SIHADEX® (nikdy nepridávajte opačne!) sa mieša ešte ďalej, kým neprestane tvorba peny.
Odlúčenie vzniknutej podvojnej soli je možné vykonať už cca. 20 – 30 min. po ukončení pridávania muštu/vína, pretože kryštály sa vytvárajú veľmi spontánne. Kryštály podvojnej soli je bezpodmienečne nutné oddeliť z čiastkového množstva, pretože pri pridaní k zvyšnému množstvu sa môže podvojná soľ opäť rozpustiť a efekt vyzrážania kyseliny jablčnej by sa stratil.
Odlúčenie vzniknutých kryštálov je možné vykonať týmito metódami:
1. Sedimentácia kryštálov u malej šarže a stáčanie čírej tekutiny.
2. Odlúčenie filtrom na kvasinkový lis.
3. Odlúčenie odstredivkou.
4. Odlúčenie cez rámový filter na kremelinu s opornými vrstvami (predchádzajúce naplavenie kremelinou nie je nutné) alebo cez kotlový filter (bezpodmienečne nutné predchádzajúce naplavenie kremeliny).
5. Pri tomto druhu filtrácie nie je vždy nutné pridávať kremelinu. Môže byť ale výhodné pri súčasnom oddelení dieracieho kalu pridať počas filtrácie cca.100 - 200 g/hL kremeliny.
6. Pri odlúčení veľmi veľkého množstva podvojnej soli sa veľmi dobre osvedčilo použitie vákuového rotačného filtra. Aj tu je nutné najskôr naplaviť kremelinu alebo perlit.
Po odkyslení na podvojnú soľ dodržujte bezpodmienečne lehotu v dĺžke 6 týždňov do stáčania, pretože aj tu tak ako pri normálnom odkyslení môže ešte dochádzať k vylúčeniu kryštálov.

Vlastnosti výrobku
SIHADEX® je špeciálne vybrané vápno, ktoré vďaka jeho zvláštnym vlastnostiam je veľmi vhodné na odkyslenie na podvojnú soľ rýchlym zvýšením.
1,85 €(DPH vrátane)
Vložiť
Sihadex 1kg
Odkyslenie 09.11.23
Popis produktu:
SIHADEX® je špeciálne vápno cielene vyvinuté na odkyslenie cestou vyzrážania soli z hroznového muštu a vína. Na základe špeciálnych vlastností výrobku a osvedčeného postupu (odkyslenie v čiastkových dávkach) možno práve v rokoch, keď je malý podiel kyseliny vínnej, vyzrážať kyselinu vínnu a kyselinu jablčnú rovnakým dielom v podobe podvojnej soli.

Špecifické výhody SIHADEX®:
- rýchly pokles hodnoty pH v čiastkovom množstve.
- vyzrážanie kyseliny vínnej a kyseliny jablčnej v pomere 1:1 v čiastkovom množstve.
- rýchle vyzrážanie podvojnej soli.

Použitie
Pri odkyslení na podvojnú soľ ide o postup vyvinutý Kielhöferom a Würdigom. Používa sa hlavne u tých ročníkov, kde je podiel kyseliny vínnej na celkovej kyseline veľmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň veľmi vysoký. Je tomu tak predovšetkým pri nezrelo zberanom a mrazom poškodenom hrozne. Pri odkyslení na podvojnú soľ sa spočítané čiastkové množstvo muštu alebo vína úplne odkyslí, tzn. že sa vyzráža kyselina vínna aj kyselina jablčná. Následne sa čiastkové množstvo opäť pridáva do hlavného množstva. Po zmiešaní zostáva preto v celkovom množstve vína zachovaný dostatočný podiel kyseliny vínnej. To by z chuťových dôvodov malo byť bezpodmienečným cieľom. Úplné odstránenie kyseliny vínnej z nápoja by viedlo k nepríjemnej slano-papierovej chuti a zároveň by to zdvihlo hodnotu pH tak výrazne, že môže dochádzať k mikrobiologickým problémom.

Výpočet na odkyslenie na podvojnú soľ
1. Potrebujete tieto údaje:
- presné celkové množstvo muštu alebo vína na odkyslenie
- presnú celkovú kyselinu in g/l muštu alebo vína
- presné množstvo kyseliny vínnej v g/l muštu alebo vína
- požadovanú kyselinu v g/l muštu alebo vína
Podmienky pre úspešný postup určuje víno aj vinár. V „praxi“ je niekoľko postupov na podvojnú soľ, ale len jeden je správny!!
Výpočty pri odkyslení na podvojnú soľ vzorcom (pozri PDF nižšie).

Presný postup:
- Určite presné množstvo východzieho vína.
- Spočítajte množstvo vápna a čiastkové množstvo - nutné presne odvážiť/zmerať.
- Tu platí: malé čiastkové množstvo škodí menej ako príliš veľké čiastkové množstvo.
- Do nádoby najskôr vložte suché vápno, potom trochu vína a zmiešajte v cesto.

Pritom platí: s vodou je to zakázané a aj to nefunguje.
Vápno by malo byť čerstvé s čulou reakciou. Ak vápno pri predbežnom teste v malom rozsahu (2-3 g v poháriku) už vo víne nepení, potom má príliš pomalú reakciu a je možné ho používať už len na bežné odkyslenie. Špeciálne vane má väčšinou prudšiu reakciu, stojí ale výrazne viac.
- Čiastkové množstvo pridávajte do vápna rovnomerne (nie v čiastkových dávkach) a rovnomerne rozdelene najmenej po dobu 20 minút (aj pri malom množstve“), pritom
intenzívne miešajte, by hodnota pH v čiastkovom množstve zostávala nad 4,5 (zmerajte).
- Po pridaní čiastkového množstva miešajte ešte ďalších asi 5 minút.

6. Prevedenie
Potom, čo sme vypočítali všetky potrebné množstvá, plníme spočítané množstvo SIHADEX® do kade, ktorá je minimálne o 10 % väčšia ako čiastkové množstvo muštu/vína na odkyslenie. Kaď musí byť vybavená miešacím zariadením, aby sa SIHADEX® dal intenzívne miešať ihneď pri pridaní prvých litrov čiastkového množstva.
Dá sa tiež SIHADEX® rozplaviť v malom množstve muštu alebo vína na odkyslenie, aby sa uľahčilo počiatočné pridávanie a rozmiešanie. Najlepšie tekutinu nalejte do sania miešacieho zariadenia. Mušt/víno sa nesmie pridávať príliš rýchlo a pridávanie je treba ihneď prerušiť, akonáhle je dosiahnutý počet litrov čiastkového množstva, inak nie je možné úplne zaistiť požadovaný efekt odkyslenia. Po pridaní čiastkového množstva muštu, príp. vína k SIHADEX® (nikdy nepridávajte opačne!) sa mieša ešte ďalej, kým neprestane tvorba peny.
Odlúčenie vzniknutej podvojnej soli je možné vykonať už cca. 20 – 30 min. po ukončení pridávania muštu/vína, pretože kryštály sa vytvárajú veľmi spontánne. Kryštály podvojnej soli je bezpodmienečne nutné oddeliť z čiastkového množstva, pretože pri pridaní k zvyšnému množstvu sa môže podvojná soľ opäť rozpustiť a efekt vyzrážania kyseliny jablčnej by sa stratil.
Odlúčenie vzniknutých kryštálov je možné vykonať týmito metódami:
1. Sedimentácia kryštálov u malej šarže a stáčanie čírej tekutiny.
2. Odlúčenie filtrom na kvasinkový lis.
3. Odlúčenie odstredivkou.
4. Odlúčenie cez rámový filter na kremelinu s opornými vrstvami (predchádzajúce naplavenie kremelinou nie je nutné) alebo cez kotlový filter (bezpodmienečne nutné predchádzajúce naplavenie kremeliny).
5. Pri tomto druhu filtrácie nie je vždy nutné pridávať kremelinu. Môže byť ale výhodné pri súčasnom oddelení dieracieho kalu pridať počas filtrácie cca.100 - 200 g/hL kremeliny.
6. Pri odlúčení veľmi veľkého množstva podvojnej soli sa veľmi dobre osvedčilo použitie vákuového rotačného filtra. Aj tu je nutné najskôr naplaviť kremelinu alebo perlit.
Po odkyslení na podvojnú soľ dodržujte bezpodmienečne lehotu v dĺžke 6 týždňov do stáčania, pretože aj tu tak ako pri normálnom odkyslení môže ešte dochádzať k vylúčeniu kryštálov.

Vlastnosti výrobku
SIHADEX® je špeciálne vybrané vápno, ktoré vďaka jeho zvláštnym vlastnostiam je veľmi vhodné na odkyslenie na podvojnú soľ rýchlym zvýšením.
9,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
Uhličitan vápenatý 250g
Odkyslenie 09.11.23
Chemicky čistý uhličitan vápenatý
Špeciálny prípravok na podvojné odkyslenie. Podvojné odkyslenie spočíva v tom, že sa vypočítaná časť muštu alebo vína odkyslí skoro na nulovú hodnotu. Po oddelení od sedimentu sa odkyslená časť zmieša s neodkyseleným dielom. Tým sa odstráni aj kyselina jablčná.

Dávkovanie: Na odstránenie 1g/l kyselín je potrebná dávka 67g/100l. Vypočítané množstvo sa vsype do vopred pripraveného podielu muštu alebo vína za stáleho miešania. Po reakcii sa odkyslený podiel (bez sedimentu) prečerpá späť do celého objemu. Túto operáciu je vhodnejšie vykonať cez hrubú filtráciu. Pre výpočet odkyslenia nás kontaktujte.
1,85 €(DPH vrátane)
Vložiť
Uhličitan vápenatý 1kg
Odkyslenie 09.11.23
Chemicky čistý uhličitan vápenatý
Špeciálny prípravok na podvojné odkyslenie. Podvojné odkyslenie spočíva v tom, že sa vypočítaná časť muštu alebo vína odkyslí skoro na nulovú hodnotu. Po oddelení od sedimentu sa odkyslená časť zmieša s neodkyseleným dielom. Tým sa odstráni aj kyselina jablčná.

Dávkovanie: Na odstránenie 1g/l kyselín je potrebná dávka 67g/100l. Vypočítané množstvo sa vsype do vopred pripraveného podielu muštu alebo vína za stáleho miešania. Po reakcii sa odkyslený podiel (bez sedimentu) prečerpá späť do celého objemu. Túto operáciu je vhodnejšie vykonať cez hrubú filtráciu. Pre výpočet odkyslenia nás kontaktujte.
2,70 €(DPH vrátane)
Vložiť
Uhličitan vápenatý 25kg
Odkyslenie 09.11.23
Chemicky čistý uhličitan vápenatý
Špeciálny prípravok na podvojné odkyslenie. Podvojné odkyslenie spočíva v tom, že sa vypočítaná časť muštu alebo vína odkyslí skoro na nulovú hodnotu. Po oddelení od sedimentu sa odkyslená časť zmieša s neodkyseleným dielom. Tým sa odstráni aj kyselina jablčná.

Dávkovanie: Na odstránenie 1g/l kyselín je potrebná dávka 67g/100l. Vypočítané množstvo sa vsype do vopred pripraveného podielu muštu alebo vína za stáleho miešania. Po reakcii sa odkyslený podiel (bez sedimentu) prečerpá späť do celého objemu. Túto operáciu je vhodnejšie vykonať cez hrubú filtráciu. Pre výpočet odkyslenia nás kontaktujte.
48,40 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina citrónová 100g
Okyslenie 15.11.23
1,15 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina citrónová 1kg
Okyslenie 15.11.23
6,40 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina citrónová 25kg Begerow
Okyslenie 15.11.23
136,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina jablčná 100g
Okyslenie 15.11.23
2,05 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina jablčná 15kg
Okyslenie 15.11.23
121,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina jablčná 1kg
Okyslenie 15.11.23
9,00 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina jablčná 25kg
Okyslenie 15.11.23
201,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina mliečna 80% 1kg
Okyslenie 15.11.23
5,80 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina mliečna 80% 25kg
Okyslenie 15.11.23
112,55 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina vínna 100g
Okyslenie 15.11.23
2,40 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina vínna 1kg
Okyslenie 15.11.23
14,10 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina vínna 25kg Begerow
Okyslenie 15.11.23
270,50 €(DPH vrátane)
Vložiť
Kyselina vinná L (+) 25 kg prírodná
Okyslenie 15.11.23
326,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
Prevádzkovateľ stránok: MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, 92601 Sereď, IČO: 46273956, DIČ: 202 330 32 93, IČ DPH: SK 202 330 32 93
Výpis z obchodného registra Okresného súdu v Trnave, Sro vložka č.: 27822, MNEWIS, s. r. o., Mlynárska 70/10, Sereď, 92601, zapísané: 15.05.2011, zoznam výpisov: AD-4868/2011, č. ObU-GA-OZP-2011/04180-2, č. živ. registra: 220-27849
Návrat na obsah