KORKY TECHNICKÉ
23 UZATVÁRACIE POTREBY
Technické korky 23 12 04
Zátka lisovaná z korkového granulátu so zrazenými hranami, vhodná na najlacnejšie vína s krátkou dobou skladovania, maximálne 1 rok. Nie je vhodná na skladovanie vína naležato v prípade, že pri skladovaní dochádza k akýmkoľvek teplotným výkyvom.
Cena je za jeden kus, balenie obsahuje 100 ks korkov. Je možné objednať iba celé balenia. Pri objednávke zadávajte násobky 100 kusov.
Cena je za jeden kus, balenie obsahuje 100 ks korkov. Je možné objednať iba celé balenia. Pri objednávke zadávajte násobky 100 kusov.
0,08 €(DPH vrátane)
Vložiť
Technické korky 23 12 04
Výhody: bez TCA, dokonale čistý a bezpečný, uchováva sviežu arómu
Technické informácie:
Druh korkovej zátky: Mikro korok CLASS. Priepustnosť zátky 0,004g/cm3/deň/fľaša. Vyrovnanie rozmeru za 30 sekúnd 95%. Zmyslová analýza bez pachov alebo cudzích vôní. Táto zátka je určená na zátkovanie vín so spotrebou do 3 rokov. Na požiadanie možnosť potlače logom od 1000 ks.
Technické informácie:
Druh korkovej zátky: Mikro korok CLASS. Priepustnosť zátky 0,004g/cm3/deň/fľaša. Vyrovnanie rozmeru za 30 sekúnd 95%. Zmyslová analýza bez pachov alebo cudzích vôní. Táto zátka je určená na zátkovanie vín so spotrebou do 3 rokov. Na požiadanie možnosť potlače logom od 1000 ks.
0,14 €(DPH vrátane)
Vložiť
Technické korky 23 12 04
Výhody: Bez TCA. Dokonale čistý a bezpečný. Uchováva sviežu arómu.
Technické informácie:
Druh: Mikro korok HIT
Rozmer 45x24 mm
Priepustnosť zátky 0,001g/cm3/deň/fľaša. Vyrovnanie rozmeru za 30 sekúnd 97%. Zmyslová analýza bez pachov alebo cudzích vôní. Táto zátka je určená na zátkovanie vín so spotrebou do 5 rokov. Na žiadosť možnosť potlače logom od 1000 ks.
Technické informácie:
Druh: Mikro korok HIT
Rozmer 45x24 mm
Priepustnosť zátky 0,001g/cm3/deň/fľaša. Vyrovnanie rozmeru za 30 sekúnd 97%. Zmyslová analýza bez pachov alebo cudzích vôní. Táto zátka je určená na zátkovanie vín so spotrebou do 5 rokov. Na žiadosť možnosť potlače logom od 1000 ks.
0,22 €(DPH vrátane)
Vložiť
Mikro aglomerované
Lafitte aplikoval štyri generácie vedomostí a výskumu na vývoj nového radu špičkových technológií a vysoko kvalitných produktov známych ako HIT a CLASS.
Tento pokrokový systém uzáverov vykazuje vynikajúce technické a fyzikálne vlastnosti. Expanzívne mikroguľôčky (chemicky inertné a schválené pre styk s potravinami) sú zavedené v dokonale vyváženom zložení, ktoré zaisťuje uzáverom HIT a CLASS vynikajúce fyzikálne vlastnosti.
Mikro aglomerované korkové zátky od spoločnosti Lafitte sú zložené výlučne z našej vlastnej suroviny, ktorá zostala pri výrobe našich prírodných korkových uzáverov. Kontrola pôvodu korku v kombinácii s technológiou sterilizácie a deodorizácie granulátov (MAXCLEAN System) ponúka týmto korkovým uzáverom mimoriadne výsledky senzorickej analýzy.
Technické špecifikácie:
Class / Hit
Dĺžka (mm) 44 ± 0,5 / 44/47 ± 0,5
Priemer (mm) 24 ± 0,3 / 24 ± 0,3
Skosenie (mm) 2 / 1
Hustota (kg/m³) 280 ± 40 / 280 ± 20
Granule (mm) 0,5 – 2 / 0,5 – 2
Extrakčná sila (daN) 25 ± 10 / 25 ± 10
OTR (cm³/deň/korok) 0,004±0,001 / 0,001±0,0004
Tesnenie (bar) Odolnosť do 1,2 bar / Odolnosť do 1,5 bar
Zvyšky prachu (mg/korok) < 0,5 / < 0,5
Kapilarita Žiadna vzlínavosť
Obnova rozmerov po 30 s ≥ 95 / % ≥ 97 %
Peroxidové zvyšky (mg/korka) < 0,1 / < 0,1
Senzorická analýza Žiadne zvláštne pachy
TCA (ng/l) ≤ 1 ± 10 % ≤ LQ (0,5) ± 10 %
Odporúčania týkajúce sa skladovania:
Korkové uzávery by sa mali použiť do šiestich mesiacov od odoslania;
Korok je citlivý na teplotu, vlhkosť a pachy, preto by sa mal skladovať na suchom bezpečnom mieste:
čisté, vetrané a bez zápachu;
s konštantnou teplotou medzi 15º a 25ºC;
s relatívnou vlhkosťou medzi 50 až 65 % (pri viac ako 65 % hrozí nezvratná mikrobiologická zmena);
Odporúčania na plnenie do fliaš:
Používajte štandardné fľaše;
Pravidelne kontrolujte čistotu a funkčnosť plniaceho zariadenia;
Okolitá teplota v momente plnenia do fliaš by mala byť medzi 15ºC – 20ºC;
Systém vákuového plnenia do fliaš alebo pod CO2 je najvhodnejšou metódou;
Rešpektujte odporúčanú úroveň naplnenia vašej fľaše;
Vyčistite plniaci stroj a korkové čeľuste pred plnením a po plnení;
Nestláčajte korok pod 2/3 jeho priemeru. Nadmerná kompresia môže spôsobiť poškodenie buniek korku a následne poškodiť jeho elasticitu a tesniacu schopnosť;
Korková zátka by mala byť zarovnaná s hornou časťou fľaše ± 0,5 mm;
Fľaše po naplnení vždy nechajte aspoň 3 minúty stáť vo zvislej polohe, aby sa umožnilo obnovenie rozmerov korku na hrdle fľaše a tým sa zabezpečilo účinné utesnenie;