SEKTOVÉ
14 KVASINKY
Vážený klient,
pred úhradou tovaru je nutné overiť jeho dostupnosť a aktuálnu cenu!
Po obdržaní objednávky Vás budeme čo najskôr informovať!
Ďakujeme za pochopenie!
Vinárske zariadenia
Excellence E2F®
Kmeň určený na výrobu šumivých vín pomocou tradičných metód (klasická výroba a výroba pomocou druhotného kvasenia) a tiež k obnoveniu fermentácie. Pre tieto kvasinky je typická veľká fermentačnou kapacita a aromatická čistota výsledného produktu.
Oblasť aplikácie:
Excellence E2F® umožňuje výrobu vín aromatickej vycibrenosti vďaka svojej robustnosti, alkoholovej výťažnosti a ovocnej aróme.
Vysoká schopnosť adaptácie a odolnosti voči nepriateľskému prostrediu (nízke pH, nízka teplota a nízka hladina dusíka). Excellence E2F® umožňuje rýchle a kompletné spracovanie cukrov. Nízka produkcia škodlivých sekundárnych zlúčenín. Excellence E2F® chráni typickú arómu každej odrody.
Saccharomyces cerevisiae GAL - (ex-bayanus)
Fermentačná charakteristika:
Znášanlivosť k alkoholu zvýšená (až 17% Vol.)
Priebeh fermentácie je klasický, kompletný medzi 8 a 30°C
Fáza latencie krátka
Schopnosť dodania ovocnej arómy je dobrá
Potreba dusíka slabá
Metabolické charakteristiky:
Charakter zabijak
Odolnosť voči slabému pH
Tvorba peny slabá
Produkcia S02 slabá
Produkcia prchavých kyselín a H2S slabá
Dávkovanie:
Tradičná výroba: 20g/hl
Obnovenie kvasenia 20 až 40g/hl s prípravou kvásku
Druhotné kvasenie (tradičná metóda): 10 až 20 g/hl s prípravou kvásku
Spôsob použitia:
Výroba tradičných vín
Rehydratácia: Zamiešať kvasinky v teplej vode (35 - 37°C) s hmotnosťou desaťnásobku váhy kvasiniek. Použiť čistú nádobu. Nechať 20 minút odpočinúť a zjednotiť. Pred finálnou aplikáciou kvásku treba roztok zmiešať s trojnásobným množstvom muštu a nechať pôsobiť 10 minút ako prevenciu teplotného šoku. Potom je potrebné overiť, že teplotný rozdiel medzi kváskom a muštom je menší ako 10°C. Celkový čas prípravy nesmie presiahnuť 45 minút.
Druhotné kvasenie
Príprava kvásku: Po rehydratácii je nutné kvasinky aklimatizovať na alkohol a na špecifické podmienky vína (pH, cukornatosť, SO2, teplota ...). Pred aplikáciou je potrebné urobiť reakčnú skúšku v malom množstve vína trvajúcu 12 až 24 hodín. Nasleduje fáza množenia kvasiniek trvajúca zhruba tri dni. Táto fáza prípravy kvásku je podmienkou pre úspešné druhotné kvasenie.
Obnovenie kvasenia:
Kompletný postup možno nájsť v brožúre Process Standard. Súbor postupov: Obnovenie alkoholického kvasenia.
Pre optimálne výsledky odporúčame pridať do vody prípravok Oenostim® počas rehydratácia kvasiniek.
Uchovávanie:
Uchovávať na chladnom a suchom mieste v pôvodnom obale. Spotrebujte do uvedeného dátumu spotreby. Po otvorení ihneď spotrebovať.
EXCELLENCE E2F - P20g Sektové kvasinky
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Sektové kvasinky
2,20 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE E2F - P100g Sektové kvasinky
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Sektové kvasinky
7,60 €(DPH vrátane)
Vložiť
EXCELLENCE E2F - P500g Sektové kvasinky
Kvasinky biele a ružové vína 23.10.23
Sektové kvasinky
30,75 €(DPH vrátane)
Vložiť